Wateroverlast: Prevoo weert ramptoeristen, stroom Houthem uitgevallen

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Prevoo weert ramptoeristen, stroom Houthem uitgevallen

Burgemeester Daan Prevoo maakt zich grote zorgen over de wateroverlast in Valkenburg. Hij wil toegangswegen naar de toeristische stad afsluiten om ramptoeristen te weren. Dat laat hij weten via een tweet vanmiddag. Tevens maakt hij zich zorgen over de angst en onmacht van zijn inwoners. “Op een bepaald moment moeten we het rampgebied in om huis voor huis te kijken of we mensen moeten oppikken”, zegt hij via NPO radio 1. De veiligheidsregio roept op om niet naar Valkenburg af te reizen.

Noodbrug via Defensie
Prevoo heeft zojuist bij het ministerie van Defensie een noodbrug aangevraagd. Hulpverleners kunnen niet van west-Valkenburg naar oost-Valkenburg voor evacuaties uit te voeren door instabiele bruggen. Eén brug is al weggeslagen in de Emmalaan.

Stroomstoring Houthem

Enexis station uitgevallen
Donderdagochtend is een stroomstation van Enexsis uitgevallen in Houthem. Het gebied rond de Onderstestraat en omstreken zit daardoor zonder stroom. Het is de tweede storing. 400 inwoners werden woensdagavond al getroffen. Thuisblijven zonder stroom is volgens de veiligheidsregio niet te doen. De inwoners worden geëvacueerd.

ME actief in Valkenburg-centrum
De mobiele eenheid is afgelopen nacht actief geweest in het centrum om de winkels en andere eigendommen te bewaken.

Gratis maaltijd
Het is lastig voor de inwoners van het centrum om aan voedsel te komen. Er wordt via de lokale overheid geadviseerd om thuis te blijven, daarnaast zijn veel wegen onbegaanbaar en soms afgesloten. Omdat er gevaar dreigt. Ondernemer Oscar Timman van Apoetito wil Valkenburgers in nood helpen: “Wij willen de evacuees in het gemeentehuis graag kosteloos voorzien van een warme maaltijd.”

← Vorig bericht

Wateroverlast: Brug Emmalaan weggeslagen, auto in Geul

Wateroverlast: Overloopgebied onder water in Broekhem Zuid

Volgend bericht →