Wateroverlast: Verpleeghuis Valkenheim rijp voor sloop

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Verpleeghuis Valkenheim rijp voor sloop

Na een inspectie van verpleeghuis Valkenheim is de conclusie  dat het gebouw als verloren beschouwd kan worden. Het gebouw heeft heel veel schade ondervonden van de wateroverlast van afgelopen week. Samen met de Oosterbeemd en Geerlingshospice is er een schadepost van naar schatting 42 miljoen euro te noteren. Dat meldt De Limburger vandaag.

Sevagram heeft in Valkenburg twee zorglocaties, Valkenheim met 84 bewoners, Oosterbeemd met 101 bewoners en het Hospice heeft 10 gasten. Daarnaast verhuurt het zorgbedrijf 50 woningen en appartementen aan zelfstandig wonende senioren. Alle bewoners, zo schrijft De Limburger, hebben elders onderdak gevonden.

Valkenheim
Op dit moment wordt naast Valkenheim een nieuwe aanbouw gerealiseerd. Onlangs is daar het hoogste punt bereikt. Het oude gebouw bestaat grotendeels uit hout en gipswanden. Door het water zijn die gaan uitzetten.

Oosterbeemd
Op de begane grond van Oosterbeemd heeft het water behoorlijk hoog gestaan. De reparatiewerkzaamheden zullen, zo legt Pim Steerneman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sevagram in de krant uit, waarschijnlijk twee maanden in beslag nemen.

Aanleunwoningen
Wat de schade exact is voor de aanleunwoningen is nog niet duidelijk. Er wordt gewerkt aan een plan – waar nodig – de bewoners een goede plek te kunnen beiden.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Wateroverlast: Brand Revival Night gecanceld

Wateroverlast: Adelante in Houthem is zwaar getroffen: miljoenen schade

Volgend bericht →