Wedstrijdbad en vergaderruimten Polfermolen verdwijnen

Voorpagina » Toerisme » Wedstrijdbad en vergaderruimten Polfermolen verdwijnen

Per 1 januari 2018 zal het wedstrijdbad in de Polfermolen waarschijnlijk verdwijnen. Dat maakte bestuurslid Ineke Wessels van Zwemclub Valkenburg zaterdagochtend bekend via het radioprogramma ‘Valkenburg Actueel’ op Falcon radio. Wessels heeft dit vernomen uit haar contacten met de diverse politieke partijen.
“Het wedstrijdbad verdwijnt en wordt omgevormd tot een recreatief bad met veel speeltoestellen en een watertemperatuur van 28 tot 30 graden. Dat is voor onze wedstrijdzwemmers veel te warm. Daarnaast worden de vergaderruimten en de kleine zaal gesloten”, aldus het bestuurslid. “En die ruimten hebben wij ook nodig”.
Wessels zei dat de consequentie van het omvormen van het zwembad naar een recreatief bad verstrekkende gevolgen heeft voor de zwemclub. “Die wordt opgeheven! Wij moeten nu al weten of we volgend najaar wedstrijden kunnen organiseren. Daar hebben we ook de vergaderruimten voor nodig. Daar ligt een druk en noodzaak voor ons. We hebben alle betrokkenen uitgenodigd om tijdens wedstrijden of trainingen te komen kijken en naar onze argumenten te luisteren. Maar niemand is komen opdagen”, aldus een teleurgesteld bestuurslid.
Gebruik maken van een ander zwembad kan niet, zegt zij. “Het Geusseltbad in Maastricht zit al vol gepland. En andere zwembaden zijn niet lang genoeg voor wedstrijden. Dus houdt het  voor onze meer dan 100 leden tellende vereniging op”.
De leden van de Zwemclub Valkenburg komen niet alleen uit Valkenburg aan de Geul maar ook uit de regio. De zwemclub wordt ingelicht maar wordt niet bij het veranderingsproces in de Polfermolen betrokken. “Alle partijen zijn op de hoogte van onze plannen. Ik ben benieuwd of we gehoor vinden”, aldus Wessels in de radio-uitzending. “Daarnaast is ons probleem dat we behoorlijk beperkt zijn in de organisatie van grotere wedstrijden vanwege te weinig parkeerruimte bij de Polfermolen”.
Op maandag 6 maart a.s. zal wethouder Remy Meijers, tevens bestuurslid van de Polfermolen BV, de gebruikers van de Polfermolen inlichten over de laatste stand van zaken.

← Vorig bericht

Groate Optoch Vallekeberg online

Vijf maanden uitstel presentatie plannen Leeuwterrein

Volgend bericht →