Wedstrijdverslagen Vilt/Bequick 30-11

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Wedstrijdverslagen Vilt/Bequick 30-11

Thriller B1 eindigt in gelijkspel“Onze meiden dachten hier even makkelijk beide punten weg te slepen.” Dat was het commentaar van de coach van SVM, de tegenstander van onze B1. Maar daar staken onze meiden toch even vakkundig een stokje voor. De wedstrijd bleef tot en met de laatste seconde spannend. Met een 7-7 eindstand deelden de ploegen uiteindelijk verdiend een punt. De ploegen waren gedurende de hele wedstrijd constant aan elkaar gewaagd. Echter de beginfase was wel voor SVM. De gasten uit Munstergeleen kwamen echter niet via samenspel tot doelpunten maar wisten keeper Maartje te verschalken met enkele loei-harde schoten. Onze meiden bleven in de beginfase te statisch spelen en konden gemakkelijk verdedigd worden. Echter SVM kon niet verder uitlopen dan 2-4. In het eindsignaal van de eerste helft wist Mex vanuit een strafworp 3-4 aan te tekenen. In de tweede helft stond de thuisclub sterk in de verdediging en stopten beide keepsters enkele fraaie ballen. Aanvallend liep het ook iets beter en wist men zelfs op een 6-5 voorsprong te komen. In de slotfase kwamen beide teams naast elkaar (7-7) en in de laatste minuut probeerden beide teams er nog een zege uit te slepen. De beste kans was nog wel bijna voor Kimmy. Met een lange bal leek zij alleen vrijgespeeld te worden aan de cirkel van de tegenstander. Echter de bal was net iets te kort en viel op haar voeten. Desondanks mogen onze meiden terugkijken op een sterke wedstrijd.
C1 wint topper Twee van drie koplopers troffen elkaar in de Bosdries. Onze C1 was direct vanaf het eerste fluitsignaal tegen de gasten van Zwart Wit goed bij de pinken. Door snel en goed samenspel keek de ploeg uit Schinnen al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Vooral enkele krachtige werpsters van Zwart Wit zorgden ervoor dat de blauwbloezen niet direct een beslissende voorsprong konden nemen. Gaandeweg de eerste helft moest Zwart Wit echter steeds vaker een antwoord schuldig blijven. Na een 8-4 ruststand ging onze C1 te gehaast spelen en had men te veel oor en oog voor de Zwart Wit-coach die soms wel erg overdreven te keer ging. Echter medekoploper Zwart Wit kon de titel-aspiraties ook in de tweede helft niet waar maken. Na een tumultueuze slotfase stond een dik verdiende 18-11 eindstand op het scorebord.
C2 klopt NOAV in slotfase De meiden van Jolanda speelden een gelijkopgaand duel. In de beginfase kwam onze C2 op een comfortabele voorsprong te staan. Echter binnen drie minuten was deze van het scorebord weggewerkt. De ruststand van 7-6 was dan ook een goede afspiegeling van de eerste helft. Ook in de tweede helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Vlak voor het einde wist Vilt/Be Quick 9-8 te scoren waarna NOAV op zoek ging naar de gelijkmaker. Ternauwernood maar wel knap kon keepster Laurie een worp van NOAV uit haar doel ranselen. In de tegenaanval wist de C2 zelfs 10-8 te scoren waardoor onze meiden blijven klimmen in de ranglijst. Sittardia te sterk voor
C3 Ondanks dat al snel bleek dat onze C3 niet tegen de werpkracht van Sittardia op kon, wisten de dames van coach John in de eerste helft goed stand te houden. Sterker nog: Sittardia had moeite om het optische overwicht om te zetten in doelpunten. Dat blijkt ook wel uit de kleine 6-3 ruststand in het voordeel van de Sittardse club. In de tweede helft werd het krachtsverschil op het veld steeds duidelijker. Sittardia had dan ook het betere van het spel en liet de uiteindelijke 12-5 zege geen moment in gevaar komen.
Programma komende twee weken:
6-dec 12.00 Margraten C2 Margraten
7-dec 12.00 Margraten A2 Margraten 13.05 Margraten DS Margraten 14.00 SVM A1 Munstergeleen
13-dec 10.00 D SVM 10.50 C1 – VenL 11.35 C3 – Esia 12.20 C2 – Zwart Wit 13.20 B – VenL
14-dec 11.00 A2 Kerkrade 12.05 A1- Zwart Wit 13.10 DS – Juliana

← Vorig bericht

Verslag van handbalvereniging Iason van 30-11-2008

Openingstijden gemeentehuis

Volgend bericht →