Weer een midweekwandeling in Gulpen

Voorpagina » Nieuws » Weer een midweekwandeling in Gulpen

Georganiseerd door de Veldlopers uit Gulpen

Op woensdag 18 oktober a.s. organiseren De Veldlopers uit Gulpen weer Midweekwandelingen, speciaal bedoeld voor jong en oud. Deze wandelingen zijn ook zeer geschikt voor Nordic walking

Parcours 5, 10 en 15 km.

Naast het feit dat de stichting Natuur en Milieu in augustus 2005 het wandelgebied rond Gulpen heeft uitgeroepen tot het mooiste wandelgebied van Nederland en hiervoor 5 sterren toekende is dit gebied onlangs wederom bekroond. Nu door de lezers van het Algemeen Dagblad dat deze streek heeft uitgeroepen tot Superstreek van Nederland. Voor veel landgenoten bleek het Geul- en Gulpdal het enige stukje buitenland in Nederland te zijn waar je het echte vakantiegevoel kunt proeven!

Kortom voor de parcoursbouwers reden temeer om op 18 oktober a.s. een tweetal schitterende parcours van 5 en 10 km. uit te zetten in het Geul- en Gulpdal, die tevens zijn te combineren tot één grote rondwandeling van 15 km. Daarbij wordt getracht de parcours zoveel mogelijk te leiden door weilanden over voetpaden en andere smalle wegen zodat de wandelaar zo optimaal mogelijk, in alle rust, kan genieten van de prachtige panorama’s. In principe zal daarbij voor de wandelaars onderweg géén aparte rustplaats worden ingericht. Echter, wel zal voor de wandelaars op de 10 km. en 15 km. het parcours zodanig worden uitgezet dat zij onderweg een café of restaurant zullen passeren, alwaar zij een korte sanitaire stop kunnen maken en eventueel hun inwendige mens kunnen versterken.

Start-en sluitingstijden

De wan­delaars voor de 10 en 15 km. kunnen starten tussen 09.00 en 14.00 uur en de wandelaars voor de 5 km. tussen 09.00 en 15.00 uur. Het af­meldbu­reau sluit uiterlijk om 17.00 uur, dus tegen die tijd wordt ieder­een weer terugver­wacht. Een IVV-stempel is aanwe­zig.De medische verzorging is in handen van het Rode Kruis afdeling Mergelland.

Inschrijfgelden

De inschrijfgelden bedragen zonder herinnering Euro 1,50.

Met een sticker Euro 1,70 en met een medaille Euro 2,40.

Tevens zullen alle wandelaars bij inschrijving gratis een versnapering ontvangen voor onderweg. Wandelaars die lid zijn van een erkende binnen en/of buitenlandse wandelorganisatie(s) genieten, op vertoon van hun lidmaatschapskaart, bij de inschrijving een korting van 50 Eurocent (zonder herinnering of met sticker) of 70 Eurocent (met medaille).

Startplaats

De startplaats is café Paddock (telefoon 043-450 1070), gelegen aan de Dorpsstraat 13 te Gulpen. Deze startplaats is gelegen op korte loopafstand van de bus­halte. Voor de mensen met een auto is er voldoende parkeergelegenheid.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u terecht bij Joep Bressers (telefoon 045-575 2700), dan wel Frans Borgans (telefoon 043-450 2807) of op internet www.veldlopersgulpen.nl

← Vorig bericht

Parkhotel Rooding gaat over in andere handen

Wandeling langs Maastrichtse wijngaarden

Volgend bericht →