Weer ijskraam bij ingang Gerendal

Voorpagina » Toerisme » Weer ijskraam bij ingang Gerendal

Er staat weer een ijskraam aan de ingang van het Gerendal in Oud-Valkenburg. Govert van Eerde exploiteert de ijskraam en ziet er wel brood in. Hij zegt: “We begonnen vijf seizoenen geleden als klein familie/hobby/zomerbedrijfje in Wittem en daar groeien we enorm hard. Ik heb er altijd software- en mediabedrijven naast gehad, maar vanaf dit jaar richt ik mij volledig op de verkoop van Italiaans ijs, crêpes, koffie en frisdranken. Niet alleen in Wittem en in Schin op Geul, maar ook op 75 evenementen en festivals als BRUIS Maastricht, 90’s Forever en Foodstock Sittard om er een paar te noemen. Voor wat betreft de locatie bij het Gerendal: ik geloof er heilig in dat dit een succes gaat worden”.
De uit Amsterdam afkomstige ondernemer woont al 8 jaar in Wittem nadat hij 12 jaar in Italië woonachtig en gewerkt te hebben. “In de zomervakantieperiode zullen we alle dagen van de week geopend zijn. Tot die tijd en vlak erna zoals het er nu uitziet alleen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. En natuurlijk alle feestdagen. We zullen in september nog zo lang als het weer het toelaat onze ijsjes blijven scheppen”, zegt van Eerde tegen TV Valkenburg.
De vorige exploitant van de ijskraam bij de ingang van het Gerendal had ook een kraam bij de Berkelpoort staan, maar kreeg daar geen vergunning meer voor. Het was voor hem daarna niet meer exploitabel. Gaat van Eerde wel nog in het centrum met een kraam staan? “Zeg nooit ‘nooit’, maar die plannen hebben we vooralsnog zeker niet”.
Foto Govert van Eerde

← Vorig bericht

Kerstconcert Rieu in Maastricht

Hoofdpijndossier Valkenburgerstraat haalt eindstreep

Volgend bericht →