Weer Kamervragen over geluidswal A79 in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Weer Kamervragen over geluidswal A79 in Houthem

Afgelopen week zijn in de Tweede Kamer wederom vragen gesteld aan de minister omtrent de geluidswal voor de A79 ter hoogte van de Houthemse wijken Goudenrood en Vroenhof. Begin 2021 wordt de autosnelweg A79 gerenoveerd. Het wordt hoog tijd dat er een beslissing valt over de plaatsing van de geluidwerende voorziening.

Geen prioriteit
Het realiseren van die geluidswal heeft echter geen prioriteit. Afgelopen dinsdag zei wethouder Remy Meijers (PGP-Sociaal Domein) dat hij blij is met de lobby van het landelijke CDA in de Tweede Kamer. Maar zei er direct bij dat de geluidswal onderaan de lijst van prioriteiten van Rijkswaterstaat staat.

Kamervragen
De afgelopen decennia zijn er vaker kamervragen over deze kwestie gesteld. Enkele vragen:
Kent u de signalen dat inwoners gematigd positief zijn doordat er wel voorbereidingen getroffen worden om groot onderhoud in 2021 te starten en te realiseren, maar dat er met betrekking tot de geluidswerende maatregelen nog steeds onduidelijkheid leeft?
Waarom kunnen de Meerjarenplan Geluidsanering maatregelen niet tegelijkertijd worden uitgevoerd met het groot onderhoud aan de A79 i.v.m. het nog moeten doorlopen van juridische procedures?

Klik HIER om alle Kamervragen te lezen.

Afbeelding Google Earth

← Vorig bericht

De Sjporttaofel staat deze week in Valkenburg-centrum

Sporthal en theaterzaal van de Polfermolen blijven open

Volgend bericht →