Weinig applaus optreden Kleijnen

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Weinig applaus optreden Kleijnen

Coalitie loopt flinke deuk op.Wethouder Jef Kleijnen overleefde maandagavond een motie van afkeuring ingediend door PvdA-raadslid Jo Simons. De motie keurde de handelwijze van de wethouder af om publieke uitspraken te doen op persoonlijke basis. Pikant detail in de kwestie vormde de opstelling van het CDA. Knubben liet weten voor de motie te stemmen.
Dat zou betekenen dat Kleijnen zou aftreden als wethouder. Zover kwam het echter niet. Nadat burgemeester Eurlings de zaak op scherp gezet had door uit te spreken dat “afkeuring” zou betekenen dat een wethouder zich zou beraden op zijn functie, haalden, na wederom een schorsing, PvdA en CDA bakzeil.
Indiener Jo Simons zwakte de motie af. Alle oppositiepartijen (PvdA/D66, Transperant en VVD) stemden, met het CDA, voor de motie (7 voor, 8 tegen). Daardoor is Jef Kleijnen nog steeds wethouder. Opmerkelijk is de houding van coalitiepartij CDA. In eerste instantie vóór de motie van afkeuring. Nadat Eurlings (ook CDA) de zaak politiek op de spits dreef en indiener PvdA/D66 de motie afzwakte, bleef het CDA toch achter de motie staan.
De zaak raakte maandagavond een open zenuw in de coalitie tussen CDA en SP. Het CDA, en alle andere partijen, is niet blij met de opstelling en de houding van de SP-wethouder in de openbaarheid. Tijdens de beide schorsingen werden harde woorden geuit door het CDA aan het adres van Kleijnen. Na de stemming (7 voor en 8 tegen) bleek dat een breuk afgewend is, maar dat de coalitie een flinke deuk heeft opgelopen.
Na de raadsvergadering liet wethouder Jef Kleijnen (SP) duidelijk weten zich toch te gaan beraden op de toekomst. “Ik ga met de SP in overleg ten aanzien van de toekomstige samenwerking in de coalitie”.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Jeugd teams Falco ongeslagen.

Open dag voor petitie in winkel

Volgend bericht →