"Wel degelijk bluswater voorhanden", zegt W.M.L.

Voorpagina » Toerisme » "Wel degelijk bluswater voorhanden", zegt W.M.L.

Er was bij de brand afgelopen donderdagavond aan de Nieuweweg wel degelijk bluswater aanwezig. Dat antwoord een woordvoerder van de Waterleiding Maatschappij Limburg op vragen van TV Valkenburg naar aanleiding van de publicatie.
“Nieuwe brandkraan was gemarkeerd”
Dit is het volledige antwoord van W.M.L. “Het bleek dat de brandweer donderdagavond geprobeerd heeft aan te sluiten op twee brandkranen die op een oude, niet meer in gebruik zijnde waterleiding aangesloten zijn. Die hadden bij aanleg van de nieuwe waterleiding eigenlijk opgeruimd moeten worden. Dat is ten onrechte niet gebeurd. Nu is het wel zo dat er in de nieuwe waterleiding (die 1 meter naast de oude ligt) normaal functionerende brandkranen aanwezig zijn. Er was dus wel degelijk bluswater voorhanden. De nieuwe brandkranen zijn ook als zodanig gemarkeerd met een schildje. De oude brandkranen waren niet gemarkeerd als zijnde brandkraan.”
Alle brandkranen operationeel
W.M.L. geeft aan dat het hier om een incident gaat en dat de andere brandkranen in de gemeente operationeel zijn. Alle brandkranen worden periodiek gecontroleerd op toegankelijkheid en gangbaarheid. “Op die manier komen niet-functionerende brandkranen ‘boven water’ “, aldus de woordvoerder.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Phily Geraards behaalt zilver bij volleybal

Wandelen door afgesloten deel van de Curfsgroeve

Volgend bericht →