Wel of geen peiling in Broekhem-Noord

Voorpagina » Toerisme » Wel of geen peiling in Broekhem-Noord

Woensdagavond tijdens de E.F.T.R.-commissie vergadering in het gemeentehuis zal wethouder Claudia Bisschops de commissie om advies vragen omtrent de peiling rond het mogelijk invoeren van een parkeervergunningsysteem voor de wijk Broekhem-Noord. Moet deze wel of niet doorgaan?
Bisschops: “Er is nogal wat commotie over ontstaan. Ik leg dit morgenavond voor aan de E.F.T.R.-commissie of we er mee doorgaan of stoppen”.
De wethouder die de peiling heeft uitgeschreven op de dag dat ze zelf verkiesbaar is voor een zetel in de Provinciale Staten heeft via TV Valkenburg veel reacties gelezen. Het college van B&W – in bijzonder wethouder Claudia Bisschops van het CDA en tevens zelf kandidaat voor de Provinciale Staten – probeert de inwoners van Broekhem-Noord naar de stembus te lokken op verkiezingsdag 20 maart a.s. En wel met een richtinggevende peiling over een mogelijke invoering van een parkeer vergunningsysteem in die wijk. Het Valkenburgse college beargumenteert dit als een “extra stimuleren” om naar het stemlokaal te komen. De opkomst voor de verkiezingen voor provincie en het waterschap zijn namelijk niet populair.
De peiling kan los van de verkiezingen voor de Staten en het Waterschap gehouden worden. De gemeentewoordvoerder laat weten dat het gaat om circa 600 huishoudens in Broekhem-Noord. En die zouden ook dit voorjaar via een brief gepolst kunnen worden. Het antwoord kan via een antwoordenveloppe geretourneerd worden aan de gemeente.
De commissievergadering E.F.T.R. begint om 19:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

← Vorig bericht

Help herinneren en verhalen vastleggen over de bevrijding

Ingezonden reactie omtrent Polfermolen film

Volgend bericht →