Welke raadsleden zijn te loslippig?

Voorpagina » Toerisme » Welke raadsleden zijn te loslippig?

Afgelopen week heeft het college van B&W een brief aan alle 17 raadsleden verstuurd waarin geconstateerd wordt dat “informatie die het college vertrouwelijk met de gemeenteraad deelt, niet volgens afspraak binnenskamers blijft. Zelfs worden er zaken uit de notulen van de besloten B&W-vergadering publiek gemaakt. Dit is in strijd met de politiek mores”, aldus de quote uit de brief.
Tijdens een live radio-interview zaterdag 5 november tijdens het programma “Valkenburg Actueel’ via Falcon radio verdedigde CDA-raadslid Jos Lebouille zich tegen deze brief. “Wij hebben als CDA aan het College van B&W gevraagd wie zij precies bedoelen. Wij wachten op het antwoord”, aldus Lebouille. Lebouille verwacht dat hij bedoeld is in de brief. Onlangs bracht hij via Facebook de werknamen van de beide dependances van het nog te bouwen hotel Croix de Bourgogne naar buiten.
Klik hier om het bewuste artikel nogmaals te lezen.
Lebouille tijdens het interview: “Je kunt er niets over zeggen of je gaat helemaal tot het randje. En ik ben tot het randje gegaan, zonder iets te zeggen. Dat is iets dat het college en de raad niet helemaal in de smiezen heeft. Tot nu toe. En vanaf nu dus wel. Wat betreft de namen van de dependances ben ik te ver gegaan. Daar kan men mij op aanspreken”.
Klik hier om de brief van het college te lezen.
Raadslid Lebouille blijft bij zijn standpunt dat een raadsinformatiebulletin openbaar is. Dat kan ik met mijn achterban communiceren. Behalve als er ‘vertrouwelijk’ boven staat. Dan houd ik mijn mond. Die bulletins worden in de commissievergaderingen besproken. Ze komen van een openbaar bestuur, dus kunnen we ze ook in het openbaar bespreken. Het kan niet zo zijn dat de raad achter een raadsinfobulletin aan huppelt. Aan m’n hoela! Openheid in Nederland en in Valkenburg: doen we te weinig”.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Sportprijzen 2016: stem nu op individuele sporter

Spectaculaire Bergse Superstar

Volgend bericht →