Verbindings-as in Valkenburg aan de Geul gevaarlijk

Voorpagina » Toerisme » Verbindings-as in Valkenburg aan de Geul gevaarlijk

De verbindings-as van oost naar west en v.v. in Valkenburg aan de Geul is betiteld als gevaarlijke weg in een onderzoek van de politie naar de gevaarlijkste wegen in Nederland. Valkenburg aan de Geul staat in de Limburgse top 10 op plek twee. Dit zijn de wegen: Burgemeester Henssingel, Oosterweg, Reinaldstraat, Neerhem en de provinciale wegen door Vilt/Berg en richting Oud-Valkenburg/Schin op Geul.

gevaarlijke wegen in valkenburg aan de geul

Via een kaart op straatniveau is te zien dat deze wegen rood gekleurd zijn. Daar is het risico op een ongeluk het grootst en wordt te hard gereden. “Dát zijn de plekken waar de politie met extra aandacht naar gaat kijken”, zegt Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider Infrastructuur bij de Nationale Politie in het Algemeen Dagblad. “Voor het eerst kunnen we nu ook zien of die hoge snelheid gepaard gaat met een groot aantal ongelukken. Daardoor weten we nu exact waar we moeten staan.”
Vanaf komende3 zondag ziet en hoort u de reactie van wethouder Carlo Vankan over de gevaarlijke weg in het programma TV Valkenburg Vandaag.

← Vorig bericht

Verenigingsavond in de Polfermolen

Harmonie Amicitia Vilt kan nieuwe fagot aanschaffen

Volgend bericht →