Wellicht deze keer transparante formatie?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Wellicht deze keer transparante formatie?

D66 wil coalitie van CDA, VVD en PGP.Algemeen Belang heeft de vier overige partijen uitgenodigd om vanavond te komen praten over de mogelijkheid van samenwerking in een nieuwe coalitie. "Het worden verkennende gesprekken", aldus voorzitter Carlo Vankan van AB.

"Er wordt gesproken met de VVD, vervolgens het CDA, de PGP. D66 heeft vanmiddag zich bedacht en heeft de uitnodiging afgezegd. VVD, CDA en PGP hebben de uitnodiging geaccepteerd", zegt Vankan.

Eén van de overlegpunten zal de mate van openbaarheid van de verdere gesprekken zijn. "AB wil weten in hoeverre de collega partijen open staan voor transparantie tijdens het formatieproces".
In een reactie aan Tv Valkenburg schrijft D66 het volgende:
D66 Valkenburg aan de Geul heeft AB bedankt voor de uitnodiging vanavond om tien uur te praten over de vorming van een nieuw college. Reeds in het begin van de campagne heeft D66 bij monde van lijsttrekker Lloyd Wagemans aangegeven, dat zij een nieuw college onder leiding van AB niet ziet zitten.
D66 pleit op basis van de verkiezingsuitslag en de uitdagingen waar de gemeente voor staat voor een college van VVD, CDA en PGP. Zij staat voor een sterk gemeentebestuur met drie full-time wethouders en D66 zal dit, daar waar mogelijk, constructief tegemoet treden. D66 heeft de besturen van VVD, CDA en PGP uitgenodigd om samen rond de tafel te gaan zitten.

← Vorig bericht

Nieuwe gemeenteraad bekend.

Stembiljetten veroorzaken ongeldige stemmen.

Volgend bericht →