Weer Wereldbeker mountainbikewedstrijd in Kuurpark

Voorpagina » Nieuws » Weer Wereldbeker mountainbikewedstrijd in Kuurpark

Op initiatief van het bedrijf Shimano aan de Plenkertstraat gaan de gemeente Valkenburg aan de Geul en de provincie Limburg een wereldbeker mountainbikewedstrijd organiseren. Daarover lopen tussen partijen gesprekken. “Het heeft een internationaal karakter en geeft versterking aan Wielerstad Valkenburg. Wij hebben een positieve grondhouding ten aanzien van dit evenement,” aldus wethouder Kevin Rouwette tijdens de maandagavond gehouden commissievergadering Algemene Zaken en Middelen. TV Valkenburg maakte in augustus bekend dat de wedstrijd aan Valkenburg aan de Geul is toegekend.

Kuurpark
Rouwette liet verder weten dat de gemeente samen met de provincie in gesprek is om kaders en randvoorwaarden voor het evenement op te stellen. Hij verwacht dat het parcours in het Kuurpark op de Cauberg komt te liggen. Dat lokte bij Corry Fulmer (PGP) een reactie uit. “Het is wel belangrijk om te weten waar precies omdat de vorige keer het hele bos is platgereden. Hopelijk worden er duidelijke voorwaarden aan gesteld,” verzocht zij. “Kijk ook of er een andere plek gevonden kan worden.”

foto cor vos

Kalender
Op dit moment is er nog geen officiële aanvraag voor het evenement bij de gemeente ingediend, aldus de wethouder. Volgens de UCI-wielerkalender worden van 5 tot 7 mei 2023 een short track en crosscountry-wedstrijd gehouden. Het beoogde parcours zal gedeeltelijk in het Kuurpark worden en gedeeltelijk in het Polferbos worden uitgezet. Dat laatste bos ligt in een Natura-2000 gebied.
De wereldbekerwedstrijd in Valkenburg zal door Eurosport live worden uitgezonden.
Klik hier voor meer informatie over het karakter van de wedstrijd.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

S.D.G.-dag in Schin op Geul

Geen andere naam voor de Gemeentegrot

Volgend bericht →