Werk aan wegen in Houthem en Sibbe

Voorpagina » Toerisme » Werk aan wegen in Houthem en Sibbe

Om de verkeersveiligheid te bevorderen worden in Houthem St. Gerlach en Sibbe op school-thuisroutes werkzaamheden uitgevoerd door Wegenbouw Limburg.
In Houthem vinden werkzaamheden plaats aan de Geulhemmerweg vanaf de Geulhemmermolen en de Onderstestraat tot de kapel aan de St. Gerlachstraat.
In Sibbe wordt aan de Smitserweg vanaf de gemeentegrens en de Bemelerweg tot de kruising met de Kenkersweg gewerkt. Op beide locaties wordt de bovenste laag asfalt verwijderd en vervangen door nieuw asfalt met rode fietssuggestiestroken. De werkzaamheden worden op beide locaties gefaseerd uitgevoerd.
In Houthem St. Gerlach worden de trottoirs aan de Onderstestraat vervangen. De rijbaan tussen de Geulhemmermolen – Wolfsdriesweg en de trottoirs van de Onderstestraat worden nog voor het begin van de bouwvakantie op 31 juli a.s. uitgevoerd.
Na de bouwvak wordt in Houthem de rijbaan tussen Wolfsdriesweg en kapel St. Gerlachstraat uitgevoerd van 21 t/m 25 augustus.
In Sibbe wordt de rechtstand uit de aansluiting met de Kenkersweg gehaald en komt er langs het nieuwe asfalt aan de Smitserweg/Bemelerweg een bermverharding van drainbeton. Dit is een overrijdbare strook. Voertuigen kunnen elkaar zo beter passeren en de bermen worden minder stuk gereden. Ook wordt in de Wolfsdel en in de verlengde Maastrichterweg een fietsstrook van beton aangebracht.
De rijbaan van de Smitserweg/Bemelerweg wordt voor de bouwvak uitgevoerd. In Sibbe wordt na de bouwvak de bermverharding van drainbeton aangebracht en wordt het betonnen fietspad gerealiseerd. Die werkzaamheden vinden plaats tussen 21 augustus tot 1 september.
Verkeersmaatregelen en omleiding
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren zal het verkeer omgeleid worden. Bij de kruising Sint Gerlach/Sint Gerlachstraat, rotonde Strabeek/Broekhem en rotonde Rijksweg (N590 Berg), wordt het verkeer door borden omgeleid. Daarnaast worden er verkeersregelaars ingezet om de doorstroming te bevorderen. Tijdens frees- en asfalt werkzaamheden kan het voorkomen dat doorgaand verkeer gestremd is. Buiten deze werkzaamheden is doorgaand verkeer mogelijk.
De planning kan onder invloed van de weersomstandigheden aangepast worden.
Planning voor Houthem St. Gerlach
Werkzaamheden asfalt Geulweg en trottoir Onderstestraat:
Aanbrengen asfalt en belijning op donderdag 20 en vrijdag 21 juli; afsluiting wegvak gedurende werkzaamheden, omliggende bedrijven bereikbaar, doorgaand verkeer middels omleidingsroute. Opbreken en aanbrengen trottoir Onderstestraat tot en met donderdag 27 juli, wegvak is opengesteld voor verkeer.
Werkzaamheden asfalt Onderstestraat:
Frezen maandag 21 augustus over de gehele dag, afronding op dinsdag 22 augustus, bereikbaarheid geregeld middels verkeersregelaars;
Aanbrengen asfalt en belijning op woensdag 23 en donderdag 24 augustus; afsluiting wegvak gedurende werkzaamheden, omliggende bedrijven bereikbaar, doorgaand verkeer middels omleidingsroute.
Planning voor Sibbe
Werkzaamheden asfalt Smitserweg/Bemelerweg:
Aanbrengen asfalt en belijning op donderdag 20 en vrijdag 21 juli; afsluiting wegvak gedurende werkzaamheden, doorgaand verkeer middels omleidingsroute.
Werkzaamheden berm Smitserweg/Bemelerweg:
Aanbrengen bermverharding van drainbeton van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 1 september, afsluiting wegvak gedurende werkzaamheden, doorgaand verkeer middels omleidingsroute.
Werkzaamheden fietsstrook Wolfsdel/Maastrichterweg:
Aanbrengen betonnen fietsstrook van donderdag 24 augustus tot en met vrijdag 1 september, wegvak afgesloten gedurende werkzaamheden. Werkvak opengesteld voor fietsverkeer op maandag 4 september, voor landbouwverkeer op maandag 25 september i.v.m. uithardingstijd van de betonstrook.

← Vorig bericht

Ontwerp bestemmingsplan in vakantie openbaar

Afbraak voormalige gebouwen De Leeuw

Volgend bericht →