Werkzaamheden in de gehele gemeente.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Werkzaamheden in de gehele gemeente.

Nieuweweg, Jan Deckerstraat en aan de rotonde N590 in Berg en Terblijt.Vanaf deze week wordt op drie verschillende plaatsen in de gemeente Valkenburg aan de Geul gewerkt aan de weg.

Vandaag start de reconstructie aan de Nieuweweg
Aannemer Van Boekel start deze week met de volledige reconstructie van de Nieuweweg (kruising Reinaldstraat tot aan spoorwegovergang). De weg wordt vanaf begin deze week volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Cremerstraat-Spoorlaan-Stationsstraat. De omleidingsroute wordt bebord. De werkzaamheden aan de Nieuweweg worden gefaseerd uitgevoerd.

De eerste fase loopt vanaf de kruising met de Reinaldstraat tot aan de inritten van Hotel Monopole / Eurotel Atlas. De riolering zal worden vervangen, tegelijkertijd wordt een apart regenwaterriool aangelegd.

Na voltooiïng van deze werkzaamheden wordt de straat opnieuw ingericht. De openbare verlichting en het straatmeubilair worden dan vervangen. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor de Kerst 2012 gereed.

Rioleringswerk start in Jan Deckerstraat
Aannemer Arcadis start deze week met de voorbereidende werkzaamheden in de Jan Deckerstraat en omgeving. De komende periode wordt de riolering vervangen in de Jan Deckerstraat, Passage en het gedeelte Lindenlaan tot aan de brug bij de Fransche Molen, vanaf de Jan Deckerstraat.
Er wordt een apart regenwaterriool aangelegd. Na voltooiïng van deze werkzaamheden wordt de nieuwe basalt bestrating aangebracht. Ook de openbare verlichting en het straatmeubilair worden dan vervangen.

Dinsdag 25 sept. zal overleg plaatsvinden tussen gemeente en ondernemers omtrent de uitvoering van de werkzaamheden door Arcadis.
Gedurende de werkzaamheden zal met bebording worden aangegeven hoe het winkelcentrum te bereikbaar is. De borden worden geplaatst op de Wilhelminalaan, vanuit de richting Cauberg en in de Oranjelaan.

Verkeer wordt omgeleid via Wilhelminalaan, Reinaldstraat, Lindenlaan en Louis van der Maesenstraat. Het directieverblijf van Arcadis wordt ingericht in het appartement boven Blokker.
Vandaag start de provincie Limburg met de aanleg van de rotonde op de kruising van de provinciale weg N590 met de Grote Straat in Berg en Terblijt. Gedurende de eerste drie weken blijven zowel de Grote Straat als de provinciale weg N590 in beide richtingen toegankelijk.
Daarna zal het gedeelte Grote Straat, dat aansluit op de provinciale weg N590, worden afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Op de provinciale weg N590 wordt ter plaatse van de aansluiting met de afgesloten Grote Straat een rijbaan afgesloten.
Het doorgaande verkeer zal in beide richtingen, naar Maastricht en naar Valkenburg, gebruik maken van de overblijvende rijbaan en zal worden geregeld middels verkeerslichten.

De werkzaamheden zijn naar verwachting einde van het jaar afgerond. Na afloop van het WK-wielrennen zal de provincie Limburg tevens de demontabele betonnen elementen terugplaatsen. Een groot aantal van deze elementen zullen einde van het jaar worden vervangen voor verbeterde exemplaren.

Op diverse plekken in het Valkenburgse centrum worden ook nog riolerings- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Deze vinden plaats in de Bogaardlaan – Pelerinstraat en Kerkstraat, maar ook in de Hovetstraat en Theodoor Dorrenplein 5.

← Vorig bericht

Marianne Vos gehuldigd door burgemeester Eurlings.

Remy Meyers is de opvolger van Jan Hendrickx.

Volgend bericht →