Wethouder Claudia Bisschops (CDA) treedt terug

Voorpagina » Nieuws » Wethouder Claudia Bisschops (CDA) treedt terug

Wethouder Claudia Bisschops (CDA) heeft aan het begin van de raadsvergadering op woensdag 10 maart 2021 de gemeenteraad laten weten zich terug te trekken als wethouder.

2021-03-10 Raadsvergadering

Ze verklaarde onder andere: “Er is veel gezegd en veel geschreven. Ik heb dat met verwondering, ook de laatste drie jaar, gadegeslagen. Door de ontstane politieke onrust is er een onhoudbare situatie voor mij als bestuurder ontstaan en zal ik mijn ontslag per direct indienen.”
Wethouder Bisschops somde verder de vele positieve zaken op die zij heeft aangezet en gerealiseerd. “Het eindigt hier en nu. Het past niet bij mijn karakter om zaken niet af te maken.” Verder bedankte ze de CDA voor het vertrouwen in haar gesteld. Klik HIER om de ontslagbrief te lezen.

Onrealistisch plan
Claudia Bisschops is als wethouder ‘slachtoffer’ van de handelwijze van de CDA-fractie van enkele weken geleden. De fractie in de gemeenteraad heeft politiek overleg gevoerd met de oppositiepartijen VVD en VSP over het Polfermolendossier. Dat overleg ging over een ingediend herstelplan van een Sittardse ondernemer. De VVD, VSP en de CDA-fractie wilden het plan laten doorrekenen op haalbaarheid. Dat was voor AB en PGP de druppel die de emmer liet overlopen en zegde het vertrouwen in coalitiepartner CDA direct op. De dag na de coalitiebreuk maakten AB en PGP bekend dat het plan “juridisch, financieel, maatschappelijk en inhoudelijk volstrekt onrealistisch (binnen de gestelde kaders) is. Tevens heeft het college van B&W aangegeven dat in zee gaan met deze partij onwettig is aangezien het indruist tegen de aanbestedingsregels,” aldus een persbericht.
Vorige week werd bekend dat de initiatiefnemer uit Sittard geen toestemming geeft zijn plan openbaar te maken.

← Vorig bericht

Politieke verdieping over coalitiebreuk in ‘Op de Bok’

‘Op de Bok’ over coalitiebreuk met Dauven en Kleijnen

Volgend bericht →