Wethouder doet aangifte wegens bedreiging.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Wethouder doet aangifte wegens bedreiging.

Van ondernemer Smeets in de Wilhelminalaan.Wethouder Willem Thijssen (CDA) heeft recent bij de politie aangifte gedaan van bedreiging door een ondernemer in de Wilhelminalaan. De intimidatie, zoals Thijssen het noemt, gebeurde op de avond van het Auw Wieverbal in Valkenburg.

Thijssen hierover: "Ik werd op de terugweg naar mijn woonhuis op straat aangesproken door een ondernemer. Het ging over de parkeerplaatsen in de straat.
Ik werd tot twee keer toe op een intimiderende manier aangesproken".

Bij dergelijke bejegeningen tegenover openbare bestuurders is landelijk beleid van toepassing. Burgemeester Eurlings zegt hierover: "Dit soort gedrag is niet tolerabel. Het landelijke beleid zegt hierover dat er aangifte bij de politie gedaan moet worden".
"Ik heb geen dreigementen geuit tegen Thijssen. Ik heb hem netjes aangesproken over de parkeersituatie in de straat", aldus Alfons Smeets. "Ik ben niet agressief geworden. Logisch dat Thijssen nu de aanval kiest".

Smeets, galeriehouder in de Wilhelminalaan, ziet de renovatie niet als een verbetering. "De langsrijdende automobilisten rijden met 60 km langs de winkeliers en stoppen nergens meer. Op 365 dagen in het jaar lopen wij veel klandizie mis", aldus de ondernemer.
Het steekt Smeets erg dat een wethouder uitspraken doet die niet conform een collegestandpunt zijn. "Nergens is te lezen", zegt Smeets, "dat de Wilhelminalaan geen winkelstraat meer zou zijn of dat winkeliers zouden moeten vertrekken".

Gerelateerde items:

http://www.tvvalkenburg.nl/Nieuwsdetail-Single-Nieuws-P.25.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=7935&tx_ttnews[backPid]=11053&cHash=5997e044d1 KLIK HIER om de gehele PPGV-brief te lezen.
← Vorig bericht

Gemeenten adopteren plantensoorten.

Bezwaren tegen bouw hotel van tafel.

Volgend bericht →