Wethouder kondigde meer bezuinigingen aan.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Wethouder kondigde meer bezuinigingen aan.

Kan oplopen tot 10% van de totale begroting.Tijdens de raadsvergadering kondigde wethouder Remy Meijers (PvdA) aan dat door verdergaande bezuinigingsmaatregelen bij de Rijksoverheid ook de gemeente Valkenburg aan de Geul er niet aan zal ontkomen om verder de broekriem aan te halen. "Ik verwacht dat het niet bij 5% reductie zal blijven", aldus Meijers.

Hij deelde dit de raad mee in het kader van een ingediende VVD-motie, die voorstelde 10% te besparen. Zowel coalitiepartijen CDA als PvdA keerden zich tegen de motie van raadslid Jan Vermeer (VVD).

In de motie eist de VVD van het college dat zij eerst 10% moeten bezuinigen op de organisatie binnen het gemeentehuis. Ook qua personeel, zij het via natuurlijk verloop. Hierdoor toont de gemeente de bereidheid om ook in eigen vlees te snijden. Daarnaast wordt voorkomen dat burgers en ondernemers opnieuw het kind van de rekening zijn

De coalitie wil graag dat hun gemeentebestuur deze bezuiniging realiseert.

Op zijn vroegst in mei/juni wordt er meer duidelijk omtrent de omvang van het bedrag en de eventuele maatregelen. Dan kan ook de gemeenteraad zich buigen over de cijfers.

← Vorig bericht

Bestemmingsplan Croix de Bourgogne nog niet definitief.

Info voor senioren en mensen met beperking.

Volgend bericht →