Wethouder vergeet verkeersbesluit te publiceren

Voorpagina » Toerisme » Wethouder vergeet verkeersbesluit te publiceren

Wethouder Carlo Vankan heeft een verkeersbesluit niet ter inzage gelegd en niet gepubliceerd. De VSP-fractie – wel blij met de overeenkomst gesloten tussen de gemeente en de voetbalvereniging Walram over het parkeerterrein grenzend aan het Sportpark Oost – heeft de wethouder echter wel op zijn vingers getikt dat hij niet de wettelijk voorgeschreven procedure heeft gevolgd. “Een tijdelijke onttrekkingsbesluit bestaat niet. Wel een onttrekkingsbesluit”, aldus Lloyd Wagemans van de VSP.
Marij Verheggen-Penders van het CDA zei dat “als het er op aankomt, maatschappelijke belangen ondergeschikt worden gemaakt aan economische.” Verder wijst zij op onjuiste informatie in de nota waarover de commissie vorige week sprak. De terreinen zijn vanaf 1993 in gebruik als parkeerterrein. Maar niet zijn aangewezen als formele parkeerplaats. Verheggen duidt tevens op de verschillen tussen datgene dat in het contract staat en vermeld is in de raadsnota.
Fractievoorzitter Niels Dauven van Algemeen Belang ergerde zich tijdens de vergadering over de houding van het CDA in deze kwestie. “Het probleem is opgelost en u maakt er een halszaak van”.
Wethouder Vankan is zeer verbaasd over de inbreng van partijen en zegt tot drie keer toe dat hij “totaal niet de indruk heeft dat Walram dit noodgedwongen getekend heeft”. Vankan zegt dat gemeentelijke juristen de stukken goed bekeken hebben. “Ik kan nu niet de vragen die naar voren zijn gekomen beantwoorden. De jurist is er nu niet bij.”
Vankan’s intentie is en was om een oplossing te zoeken voor het parkeerprobleem voor VV Walram. Die oplossing – weliswaar weer tijdelijk – is gevonden. Het bestuur van VV Walram gaf aan via een mailbericht dat men blij is met de gevonden oplossing. Daarna is de overeenkomst door beide partijen ondertekend. Nu rijzen juridische vragen bij raadsfracties. Vankan zal deze vragen laten bekijken en beantwoorden. Overigens gaat Vankan na of de juiste procedures gevolgd zijn.
Overigens zijn VSP en CDA tevreden met de gevonden oplossing. De overeenkomst blijft gehandhaafd. De wethouder gaat in ieder geval de raadsnota aanpassen.
Foto Facebookpagina VV Walram

← Vorig bericht

Geen asbest vrijgekomen bij brand

Zaalvoetbalprogramma vrijdag 21 september

Volgend bericht →