Wethouders in de oppositie

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Wethouders in de oppositie

Nog in functie zijnde wethouders traden als oppositie op tijdens de woensdagavond gehouden raadsvergadering.

De gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 3 mei 2006 zag een vreemd verschijnsel in de Valkenburgse politiek. De drie nog zittende wethouders, nu als raadsleden optredend, gaven hun ongezouten politieke reactie op het verse coalitie akkoord van SP, Transperant en AB.

Er ontspon zich “wrok” jegens SP voorman Jef Kleijnen. De oude oppositieleider werd met eigen, historische bewoordingen en gezegdes om zijn oren geslagen.

“Achterkamertjes politiek, geen transparantheid, communiceren via de pers, list en bedrog, noch vlees noch vis en de gevleugelde Kleijnen uitspraak “ze dronken en glas, deden een plas en alles bleef zoals het was”. Jef Kleijnen zelf bleef er nogal koel onder en las de tekst van een aan hem geschreven ansichtkaart voor.

De overvolle raadzaal, zelfs in de hal zat publiek, moest door de voorzitter tijdens de betogen tot stilte gemaand worden.

Duidelijk is dat de nieuwe coalitie het niet gemakkelijk gaat krijgen met een op elkaar ingespeelde oppositie. CDA fractievoorzitter Roger Huntjes manifesteerde zich nadrukkelijk als oppositieleider. Hij veegde al inhoudelijk de vloer aan met het nieuwe akkoord.

Terwijl op 31 mei de inhoudelijke debatten nog moeten plaatsvinden. Alleen de VVD gaf de nieuwe ploeg “het voordeel van de twijfel”.

← Vorig bericht

SP is ontstemd over de houding van het aftredende College

Drie nieuwe raadsleden beëdigd

Volgend bericht →