Wie krijgen er een lintje?

|
, ,

Woensdag 25 en donderdag 26 april is de lintjesregen 2018 weer neergedaald in Valkenburg aan de Geul. In totaal werden twee politici geridderd. Te weten scheidend wethouder Bert Dauven en scheidend raadslid Jo Römling.
Bert Dauven uit Berg & Terblijt
Al vanaf 1998 is Bert Dauven uit Berg & Terblijt politiek actief. Eerst via de Algemeen Belang fractie, later als wethouder/loco-burgemeester. Zijn passie ligt op het sociale vlak. Dat blijkt tevens uit de activiteiten die hij ontplooit in zijn privé-leven: als inwoner draagt Bert Dauven de plaatselijke voetbalvereniging VV Berg ’28, het Rode Kruis, het kerkbestuur HH. Monulphus- en Gondulphus en de stichting Senioren een warm hart toe.
Bert Dauven is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Jo Römling uit Broekhem
Jo Römling uit Broekhem werd in april 1999 al lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is een organisator pur sang. Mede door zijn persoonlijke inzet als organisatorisch ondernemer en voorzitter van de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion zijn vele evenementen in het Geulstadje tot stand gekomen. Zoals de Kerstmarkt in de Gemeentegrot en de jaarmarkt De Bokkemert. Maar ook de vele wielerwedstrijden waaronder de cyclocrossen in het Kuurpark. Evenementen met een grote economische waarde voor Valkenburg aan de Geul. Jo Römling is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De volgende drie personen kregen de versierselen behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.
Paul Chambille uit Schin op Geul
Paul Chambille uit Schin op Geul heeft in juni 2017 zijn 40-jarig jubileum als vrijwilliger bij Volleybalvereniging TC Sjin Up mogen vieren. In 1977 was hij de oprichter van deze vereniging en sindsdien is hij trainer en penningmeester. Daarnaast is hij vanaf 1987 penningmeester bij Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Schin op Geul. Sinds 2007 maakt Paul Chambille samen met een medevrijwilliger jaarlijks een reis naar Wit-Rusland om ingezamelde kleding, vitamines en medicijnen te brengen naar een familie die in één van de zwaarst getroffen gebieden van Tsjernobyl woont. Paul Chambille is lid in de Orde van Oranje Nassau.
Henk Drissen uit Valkenburg
Henk Drissen uit Valkenburg is sinds 1998 betrokken als vrijwilliger bij de Priorij “Regina Pacis”. Hij is voor de zusters van de Priorij steun en toeverlaat op velerlei gebied. Als tolk bij allerlei officiële instanties, als persoonlijk adviseur voor de zusters en diverse dagelijks voorkomende zaken, zoals klussen rondom het klooster. Henk Frissen kreeg door burgemeester Schrijen de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.
Martin Marcus uit Schin op Geul
Martin Marcus is met hart en ziel betrokken bij de gemeenschap van Schin op Geul. De fanfare Sint Cornelius, de stichting Gemeenschapsvoorzieningen en het Kerkbestuur van de Heilige Mauritius kunnen bouwen op de betrokkenheid en bekwaamheid van Martin Marcus. Veelal bekleedt hij een functie als bestuurslid, met name penningmeester, en dat al sinds 1991. Martin Marcus is vanaf nu lid in de Orde van Oranje Nassau.

← Vorig bericht

Moet Kuurpark een beeldentuin worden?

Gevolgen stilleggen werkzaamheden Leeuwterrein

Volgend bericht →