Wie wil organisatie voor succesvol Auw Wieverbal op zich nemen ?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Wie wil organisatie voor succesvol Auw Wieverbal op zich nemen ?

Nu is er geen organisatie en dat kan niet zegt gemeenteOmdat een inwoner van Valkenburg met de gemeente gebeld heeft over de achtergebleven troep na het Auw Wieverbal van dit jaar, is gebleken dat er geen organisatie achter dit evenement steekt. Doordat er afgelopen jaar zoveel troep achterbleef in de Grotestraat worden ook vraagtekens gezet bij de kosten van het opruimen ervan. Die komen nu geheel voor kosten van de gemeente.
Ze wegen niet op tegen de opbrengsten. Het college wil voor komend jaar dan ook overleg met de ondernemers over de aanvraag van een evenementenvergunning. Er worden ook afspraken gemaakt over vluchtwegen bij calamiteiten en voorzieningen voor brandweer en ambulance getroffen.
Tevens wil de gemeente het wildplassen onder de aandacht van zo’n organisatie brengen. De grote toestroom aan “deelnemers” aan dit succesvolle festijn vraagt om oplossingen om problemen in de toekomst voor te zijn. Het karakter van het openluchtbal is bijna geheel verdwenen. De laatste jaren zijn bijna geen “oude wijven” meer te vinden. Wel héél véél jeugd.
Foto Marian Bemelmans, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Platform Broekhem wordt bij veiligheidsoverleg betrokken

Verder onderzoek naar buitensportcomplexen

Volgend bericht →