Wie wint in Valkenburg aan de Geul de Kunst/Cultuurprijs 2006

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Wie wint in Valkenburg aan de Geul de Kunst/Cultuurprijs 2006

Twee organisaties binnen onze gemeente, de werkgroep Kunst in de Openbare Ruimte (KOR) en de Sociaal Culturele Raad (SCR), hebben het initiatief genomen om tweejaarlijks terugkerende Kunst,- en Cultuurprijzen in te stellen

Wat houden deze Kunst,- en Cultuurprijzen in?

Een persoon, een bedrijf, een organisatie, vereniging of groepering belonen voor zijn of haar actieve of creatieve inzet op het gebied van kunst en cultuur. U zou dus kunnen denken aan een klein of groots kunstproject, een cultuurevenement of een individuele actieve inzet, dat voor Valkenburg een positieve bijdrage heeft, met als doelstelling kunst en cultuur te stimuleren, met name bij de jeugd. De prijswinnaars ontvangen een geldbedrag. Van hen wordt verwacht dat zij door middel van workshops, presentaties of alternatieve schoollessen hun visie of bekwaamheid overdragen op de jeugd en belangstellenden.

Waar en wanneer?

Tijdens een avondvullend programma met veel muziek op zaterdag 4 november, worden de genomineerden bekend gemaakt en de prijswinnaars gekozen. De eerste selectie gebeurt door kinderen, de definitieve jurering geschiedt door een vakjury, die de winnaars kiest uit de genomineerden. Er komt dus een winnaar op het gebied van Kunst en een winnaar op het gebied van Cultuur.

Het evenement vindt plaats in Gemeenschapshuis ’t Geboew, Mauritiussingel 17, Schin op Geul.

Wat moet U doen?

Geef schriftelijk ons de naam en het adres van de door U te nomineren persoon, bedrijf, organisatie, vereniging of groepering vóór 22 oktober. Geef duidelijk aan wat de bijzondere prestatie is van de kandidaat op het gebied van kunst of cultuur in Valkenburg aan de Geul. Onderteken deze brief met uw naam, adres en telefoonnummer, zodat wij bij vragen over uw aanbeveling contact kunnen opnemen.

Stuur uw inzending naar:

Werkgroep Kunst,- en Cultuurprijs 2006

p/a Connie Wezeman

Zwaluwstraat 10

6325 AT, Valkenburg aan de Geul

Heeft U nog vragen, neem dan contact op met dhr. R. Vijgeboom, tijdens kantooruren: 043 6099330.

Werkgroep Kunst,- en Cultuurprijs 2006 kijkt zeer belangstellend uit naar uw reactie.

← Vorig bericht

Jos Frijns haalde bijna 10.000 euro op met wandelen

Uitslagen en wedstrijdverslagen van 1 oktober

Volgend bericht →