Wielerfestival Cauberg als eerste wielertoertocht coronaproof

Voorpagina » Toerisme » Wielerfestival Cauberg als eerste wielertoertocht coronaproof
Zaterdag 5 september wordt het ‘Wielerfestival Cauberg’ georganiseerd. In de buitenlucht. “Dankzij uitgebreide maatregelen kan dit sportieve evenement in de anderhalve-meter-samenleving op een perfecte en verantwoorde wijze worden georganiseerd”, aldus Roy Packbier, directeur van evenementenbureau The PEPr Company.
Wielertoertochten
“Tijdens Wielerfestival Cauberg zullen we bewijzen dat een fiets-event ook in het coronatijdperk op een veilige manier kan worden gehouden.’ Naast de wegtoertochten voegt de organisatie dit keer ook nog een Gravel Ride toe met twee routes over de gravelwegen in het ‘Amstel Gold Race gebied.”

Verantwoord Deelnemen-plan
Met het oog op de veiligheid van deelnemers en bezoekers heeft de organisatie van Wielerfestival Cauberg een zogeheten ‘Verantwoord Deelnemen’-plan’ opgesteld. De organisatie baseert zich daarbij op de richtlijnen van World Health Organization (WHO) en de adviezen zoals deze door NOC*NSF zijn opgesteld. NTFU Wielersportbond en KNWU hebben deze adviezen vertaald naar specifieke richtlijnen voor de wielersport, waarbij het protocol ‘Verantwoord Sporten’ het uitgangspunt is. Het document is gebaseerd op de huidige coronamaatregelen die – al naargelang geactualiseerd door het RIVM – kunnen worden op- of afgeschaald. De organisatie van Wielerfestival Cauberg kiest voor een streng veiligheidsprotocol om optimaal voorbereid te zijn op het organiseren van deze toertochten en Gravel Rides in het coronatijdperk. Iedereen, zo benadrukt de organisatie, moet zich aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’, ook de (sport)evenementenbranche.
← Vorig bericht

NL-Alert controlebericht op 8 juni

Lichaam gevonden op het Grotpleintje aan de Cauberg

Volgend bericht →