Tourwinnaars vereeuwigd in Gemeentegrot Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Tourwinnaars vereeuwigd in Gemeentegrot Valkenburg

Vrijdagmiddag werden drie Tour de France-winnaars – Bernard Hinault, Joop Zoetemelk en Jan Janssen  -al fietsend in hun gele trui op de mergelmuur van de Gemeentegrot afgebeeld. De plaquette is gemaakt door Antoin Aarts en is daarnaast voorzien van de namen van de organisatie van Eroica Limburg, Richard Van Beek en Iwan Linckens. Daarnaast prijken de namen van de Eroica ambassadeurs: Bert van Marwijk, Leo van Vliet, Bennie Ceulen en Jan Smeets (Pinkpop) op de muur. Tenslotte was ook de gemeente Valkenburg aan de Geul vertegenwoordigd op de plaquette met burgemeester Daan Prevoo, wethouders Jan Vermeer en Remy Meijers en ambtenaar toerisme, John Wauben.

Eroica Limburg toertocht
Op zaterdag 4 september starten vanaf 8.00 uur de 750 deelnemers aan de verschillende afstanden van de Eroica Limburg toertocht. Start en finish is ook bij het Shimano Experience Center waar de hele dag wat te beleven is. Vanaf 13.00 uur worden de eerste finishers terug in Valkenburg verwacht. Toegang tot het terrein is alleen mogelijk met een officieel vaccinatiebewijs (QR-code), negatieve corona test of herstelbewijs.

Nieuwe naam
Vanaf 2022 zal Eroica Limburg door het leven gaan als Eroica Valkenburg. “Met deze naam willen wij de hechte band met de gemeente Valkenburg aan de Geul benadrukken”, vertelt organisator Iwan Linckens. “Als mensen waar ook ter wereld aan wielrennen in Nederland denken dan worden al snel de namen Valkenburg en Cauberg in één zin genoemd. Een sterkere merknaam kun je je als evenement niet wensen,” zo vult Richard van Beek aan.

Foto’s Jos Coenen, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Esther Groenenberg met songs van vrouwen in Openluchttheater

Vijf jaar Eroica Limburg wordt volgend jaar ‘Eroica Valkenburg’

Volgend bericht →