Wielrenner geschept door sneltrein in Houthem

Voorpagina » Toerisme » Wielrenner geschept door sneltrein in Houthem

Met een duizendste geluk heeft een wielrenner, en 60- tot 70-jarige man, donderdagmiddag, rond half vier, een botsing met de sneltrein Maastricht-Heerlen overleefd. Komend vanaf de provinciale weg Valkenburg – Meerssen in de kern Houthem wilde de man, nadat de slagbomen al omlaag waren, alsnog de spoorwegovergang op de steil oplopende Stationsweg oversteken. De aanstormende sneltrein kon de man niet meer ontwijken en raakte de fiets vol in de flank. Wielrenner en fiets werden tegen een mast geslingerd. De trein had vervolgens ruim 200 meter nodig om voor het viaduct over de Vauwerstraat tot stilstand te komen.
Hulpdiensten en politie waren snel ter plekke en hebben de onfortuinlijke wielrenner eerste zorg verleend. Met ‘slechts’ een pijnlijke nek en schrammen is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand wordt niet kritiek genoemd.
De spoorlijn Maastricht – Valkenburg v.v. was door het ongeval enkele uren gesperd vanwege het politieonderzoek. Arriva zette op het traject bussen in.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Fietser onder trein in Houthem

Bomen in centrum hebben last van de droogte

Volgend bericht →