Wielrenners twee zondagen gecontroleerd

Voorpagina » Toerisme » Wielrenners twee zondagen gecontroleerd

Komende zondag 14 april en zondag 19 mei worden wielrenners gecontroleerd op fietsen door rood licht en hinderen van ander verkeer. Als het nodig is worden er ook bekeuringen uitgeschreven bij overtredingen die worden geconstateerd. Wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Hiermee wil de campagne de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers.
Campagne Ik Fiets Vriendelijk – on Tour
Veertien motoren rijden gedurende twee zondagen door het Heuvelland in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk – on Tour. Dit zijn vijf motoragenten van de politie Limburg, 2 motoragenten van de Politie Voeren en zeven beroeps verkeersregelaars. De campagne komt voort uit het beleid voor wielertoertochten in Zuid-Limburg-Euregio waar inmiddels 11 Zuid-Limburgse gemeenten én de Belgische gemeente Voeren bij zijn aangesloten.
Samenwerkingspartners
De campagne is een samenwerking tussen Politie  Limburg, Limburg Cycling, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Stichting Motard Stein, Stichting Euro Motard Service én de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Velo-t en de Limburgse Wielergemeenten.
Foto politie

← Vorig bericht

Uitslagen Geulvallei-treffen afgelopen weekeinde

Paasstukjes maken

Volgend bericht →