Wijkkantonnier komt terug in alle woonkernen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Wijkkantonnier komt terug in alle woonkernen.

AB: meer aandacht voor de woonkernen.Een meerderheid van de gemeenteraad heeft deze week ingestemd met een pilot om de wijkkantonnier in iedere woonkern van de gemeente in te zetten om in samenspraak met burgers een eenvoudig activiteitenplan voor klein onderhoud op te stellen en uit te voeren. De ingediende motie van AB werd niet gesteund door CDA en PvdA/D66.
Algemeen belang hecht er vanaf nu waarde aan om de leefbaarheid van de Valkenburgse kernen grotere prioriteit te geven. "Ze dreigen tussen ‘wal en schip’ te geraken", zei fractievoorzitter Kevin Rouwette afgelopen dinsdag. Hij hoopt een ‘gat’ in het onderhoudsplan te kunnen opvullen.

Rouwette: "Er zit een ‘gat’ tussen de activiteiten van de Bel- en Herstellijn van de gemeente en de reguliere onderhoudsplannen". Daarnaast vindt Algemeen Belang dat na alle investeringen in het centrum nu de woonwijken aan de beurt zijn.
Wethouder Bert Dauven (ook Algemeen Belang) kan goed leven met dit voorstel en zal trachten WSW-ers voor dit werk in te zetten. Dauven verwacht dat in de loop van de tweede helft van komend jaar de pilot ten uitvoer gebracht kan worden.

← Vorig bericht

Woning gesloten na aantreffen hennepplantage.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →