Door werkzaamheden aan het spoor rijden er op zaterdag 6 en zondag 7 april a.s. geen treinen tussen Roermond-Sittard, Valkenburg-Maastricht en Maastricht-Maastricht Randwyck. Arriva zet vervangend busvervoer en versterkte stoptreinen in. Ook geldt er een aangepaste dienstregeling voor diverse trajecten.

Er rijden op 6 en 7 april geen treinen op de trajecten Roermond-Sittard (RS12), Valkenburg-Maastricht (RE18 en RS18) en Maastricht-Maastricht Randwyck (RS12 en RS18). Reizigers tussen Roermond en Sittard kunnen gebruikmaken van stopbussen. Tussen Valkenburg en Maastricht worden zowel stopbussen als snelbussen ingezet. Arriva adviseert reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck te reizen met de reguliere stadsbussen. In de vroege ochtend en late avond worden extra pendelbussen ingezet.

Reizen met vervangende bussen
Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Aangepaste dienstregeling trein
Door de werkzaamheden aan het spoor geldt er ook een aangepaste dienstregeling op de trajecten Maastricht-Sittard (RS12), Valkenburg-Heerlen (RS18) en Valkenburg-Heerlen-Aken (RE18). Vertrektijden en/of perrons kunnen afwijken van de reguliere dienstregeling. Reizigers wordt geadviseerd hun reis vooraf te plannen via de Arriva-app of via de reisplanner op arriva.nl.

Extra inzet Arriva stoptreinen door uitval NS intercity
De NS intercity rijdt op 6 en 7 april niet tussen Roermond en Maastricht en niet tussen Sittard en Heerlen. Arriva zet extra lange stoptreinen in op de trajecten Sittard-Maastricht (RS12) en Sittard-Kerkrade (RS15) om de reizigers een alternatief te bieden.

Reistijd
Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van onze Arriva OV Servicepunten, op de stations van Heerlen of Sittard.

Foto Arriva