Wilhelminalaan waarschijnlijk maandagavond weer open

Voorpagina » Nieuws » Wilhelminalaan waarschijnlijk maandagavond weer open

Als de herstelwerkzaamheden aan het zinkgat in de Wilhelminalaan vanmiddag voorspoedig verlopen, zal de weg tegen het einde van de middag opengesteld worden voor alle verkeer. Dat is de wens van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het gat dat zondagmiddag spontaan ontstond, ligt op een vervelend punt op een belangrijke doorgaande weg voor Valkenburg. “Wij willen de weg zo snel als mogelijk is weer vrijgeven voor alle verkeer,” aldus de vertegenwoordiger van de gemeente. Bij de afsluiting stonden geen verkeersregelaars. “We hebben stad en land afgebeld, maar nergens zijn verkeersregelaars beschikbaar.”

Verkeerschaos Wilhelminalaan – Plenkertstraat

Oorzaak
De oorzaak van het spontaan ontstaan van het zinkgat is waarschijnlijk een ingezakte huisaansluiting van het riool bij een van de huizen aan de oostkant van de Wilhelminalaan. De aanwezige vertegenwoordiger van de gemeente deelde mee dat het hoofdriool niet beschadigd is.

Gat opvullen
Aannemer Kurvers gaat maandagmiddag het stuk asfalt vanaf het midden van de weg tot aan de huisaansluiting weghalen, de huisaansluiting repareren en het gat dichten. Er wordt voorlopig geen nieuw asfalt gelegd. Het gat wordt met klinkers opgevuld. Het opheffen van de afsluiting is nu prioriteit want de smalle doorgang op de kruising Wilhelminalaan/Plenkertstraat levert verkeersproblemen op. De smalle straat niet berekend op tweerichtingverkeer. De lijnbussen moeten ook door deze nauwe straat zoals te zien is op de foto.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Museum Valkenburg weer open

Barry Hendriks doet na 17 seizoenen een stap terug PLUS VIDEO

Volgend bericht →