Willem Thijssen fietst en twittert voor NISB.

Voorpagina » Nieuws » Sport » Willem Thijssen fietst en twittert voor NISB.

Vanaf maandag met zogeheten ‘WK Twitterfietsen’. Een burgemeester, een aantal wethouders, een gedeputeerde, een oud-wereldkampioen en een bondscoach die de komende twee weken op een oranje fiets gaan twitteren. Klinkt vreemd. In Zuid-Limburg gebeurt het vanaf aanstaande maandag met 2 zogeheten ‘WK Twitterfietsen’.

Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) en de Fietsersbond willen het fietsen in Nederland stimuleren via de campagne ‘Heel Nederland Fietst’.

Eén van de middelen om fietsen te promoten is de zogenaamde ‘Twitterfiets’. Deze fietsen rouleren de komende weken tussen bekendheden als de Maastrichtse wethouder Gerdo van Grootheest (@GerdoVanG). Hij mag als eerste zijn voeten op de pedalen zetten. De overige wethouders Ruud Guyt (@RuudGuyt) van Sittard-Geleen, Harry Erkens (@HarryErkens) van Landgraaf en Fred Gillissen (@FredGillissen) van Heerlen zijn daarna aan de beurt. De Heerlense wethouder levert zijn fiets in bij bondsoach van de nationale wielerploeg Leo van Vliet (@leovanvliet).
Ook burgemeester Dieudonné Akkermans (@gemeenteEM) van partnergemeente Eijsden-Margraten zal zijn fietsavonturen delen met zijn digitale volgers.
Voormalig wereldkampioen en Limburger Danny Nelissen (@dnelissen) stapt als laatste op de fiets en zal in zijn huidige woonplaats Amsterdam aandacht vragen voor een gezonde levensstijl en natuurlijk het WK Wielrennen dat dit jaar van 15 tot en met 23 september in de Zuid-Limburgse heuvels wordt verreden .

Voor wielerstad Valkenburg klimt wethouder Willem Thijssen (met zijn twitteraccount @WillemThijssen) op zijn ’twitterfiets’.

← Vorig bericht

Keermuren bij kombord Vilt bijna gereed.

Politie waarschuwt voor fietsendiefstal.

Volgend bericht →