Winst voor dames senioren HV Iason

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Winst voor dames senioren HV Iason

Op zondag speelden de dames van senioren 1 tegen Bevo 2.Beide teams staan beneden op de ranglijst. Voor Iason was er maar één doel en dat was eindelijk weer eens winnen, nadat 2 wedstrijden met 1 doelpunt verschil verloren waren gegaan.De start was niet geweldig. Bevo nam steeds een voorsprong en Iason moest bij halen. Dit ging zo door tot aan de rust en men ging deze in bij een stand van 11-10.
Na de rust een zelfde spel tot 13-13. Hierna nam Iason 3 doelpunten voorsprong en gaf dit verschil niet meer uithanden. Een kwartier voor tijd was het nog 18-21. Bevo veranderde de verdediging en Iason kreeg meer ruimte en wist deze goed te benutten. Uiteindelijk werd met duidelijke cijfers gewonnen. 20 – 30.
Ook op zondag moesten de dames A aantreden tegen Loreal A2. Vanaf het begin nam Iason de leiding en gaf deze ook niet meer uithanden. Iason A won met 13-24 en blijft op een vijfde plaats staan in deze eerste klasse.
Op vrijdag avond speelden de dames 2 tegen Vilt/Be Quick. Iason pakte vanaf het begin steeds de leiding maar Vilt kwam telkens weer op gelijke hoogte. In de rust was er een kleine voorsprong van 8-11. Na de rust zorgde Vilt echter weer dat ze de voorsprong weg poetsten. Halverwege de tweede helft kon Iason definitief afstand nemen en won uiteindelijk ook de wedstrijd met 13-19.
Zaterdag moesten de dames C naar de koploper Esia. Van te voren wist men dat men niet veel kon inbrengen maar gelukkig wisten de dames toch 2x te scoren : Uitslag 20 – 2.
Het B2-team moest het opnemen tegen V&L B5. Iason begon goed en liep uit naar een 0-2 voorsprong, maar V&L kwam goed terug. Iason bood veel tegenstand en de ruststand was 4-4.Na rust ging V&L sneller spelen en Iason kon dit tempo helemaal niet volgen. V&L was veel agressiever en Iason had het nakijken. Na rust scoorde Iason niet meer en de eindstand werd 13-4 in het voordeel van V&L.
De dames B1 moesten tegen Swift die op een laatste plaats staan. Iason B1 staat op een mooie tweede plaats. Dit was ook aan de uitslag te merken. Rust 0-13 en de einduitslag 1-24. Volgende week zal duidelijk worden of Iason B1 nog mee kan doen voor een kampioenschap.De koploper MengOptimo zal dan de tegenstander zijn.
Iason B1 zal dan moeten winnen.

← Vorig bericht

S.E.C. Heren klaar voor topper

Chinese topspeler verzorgde gasttraining

Volgend bericht →