Winst voor S.E.C. Dames 1 en Heren 1

Voorpagina » Nieuws » Winst voor S.E.C. Dames 1 en Heren 1

Dames 1 speelde de streekderby tegen Furos 1 uit Kerkrade. Een tegenstander waarvan in de afgelopen jaren steeds werd gewonnen en die vorig seizoen in de onderste regionen bivakkeerde. In de eerste set werd al snel een 7-1 en 11-6 voorsprong gerealiseerd en dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Het S.E.C.-vuur doofde echter een beetje en Furos kwam sterk terug.

2020-09-26 D1-Furos 1 1-3

De S.E.C.-dames hadden hier geen antwoord op en maakten teveel fouten waardoor de winst via 19-25 onverwacht naar Furos ging. S.E.C. moest alle zeilen bijzetten want Furos bleef de hele wedstrijd strijden en goed verdedigen. Gelukkig kwamen de Valkenburgse dames langzamerhand beter in de wedstrijd. Door o.a. enkele goede servicereeksen werd in de volgende sets steeds afstand genomen. Via 25-18, 25-16 en 25-14 kwam toch de overwinning (3-1) op het scorebord. De setstanden geven een vertekend beeld, want het bleef tot het einde spannend en uiteindelijk moesten de dames diep gaan. Door deze overwinning staat Dames 1 na 2 wedstrijden aan kop van de ranglijst.

Heren S.E.C. ook tegen Furos
Heren 1 speelde eerder deze week hun 3e wedstrijd eveneens tegen Furos. Furos 4 kwam op bezoek met een ruime selectie waarin veel jonge talentvolle volleyballers hun opwachting maakten. Voor de S.E.C.-heren zeker geen ‘walk over’ zoals in de eerste 2 wedstrijden. S.E.C moest alles uit de kast halen om Furos op afstand te houden. Via 25-21 en 25-20 lukte dit in een leuke wedstrijd. Furos was in set 3 moegestreden en teleurgesteld. Hierdoor lukte even niets en realiseerde S.E.C. via 25-10 een 3-0 voorsprong. De gasten uit Kerkrade wisten in set 4 nog een keer sterk terug te komen (22-25). Door de 3-1 overwinning blijft S.E.C. de trotse koploper.

Gegevens en foto’s Ruud Janssen en Sanne Mullenders

← Vorig bericht

Nieuwe fresco aan muur woning Reinaldstraat

Collecteweek voor de dierenbescherming

Volgend bericht →