Winst Walram tegen rkvb door een uitstekende eerste helft

Voorpagina » Nieuws » Winst Walram tegen rkvb door een uitstekende eerste helft

Walram heeft promotie naar derde klasse in eigen handen
Door Henk Sporken, TV Valkenburg
Door de 2-1 zege in de thuiswedstrijd tegen RKVB uit Baexem heeft Walram zich een goede uitgangspositie verschaft om komende zondag in Baexem de promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. Voor aanvang van het duel was trainer Jordy Reneerkens optimistisch gestemd. “Ik heb tegen de mannen gezegd dat we ons zelf een toetje hebben bezorgd door in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie een periodetitel te grijpen. Het is nu zaak dat we van dit toetje gaan genieten. In de eerste ronde van de nacompetitie hebben we dat gedaan door De Leeuw duidelijk af te troeven, nu gaat het echter pas echt om de worst. We zullen RKVB met volle overtuiging moeten bestrijden. Als dat lukt, geef ik ons een goede kans,” aldus de oefenmeester.
Voor een kleine 300 toeschouwers ontstond vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende arbiter Robert van den Boorn uit Maastricht een uitermate felle strijd  waarbij de sportiviteit echter nooit uit het oog werd verloren. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de gasten uit Baexem. Walram schrok even van de aanvallende impulsen van RKVB maar had het antwoord hierop snel gevonden. Met heel veel pressie werd de tegenstander teruggedrongen op eigen helft en het doel van doelman Erik van Bilsen onder vuur genomen. Op momenten dat RKVB probeerde te counteren stond de thuisclubdefensie als een huis. Doelman Patrick Ruyters hoefde dan ook pas na 38 minuten voor het eerst handelend op te treden. Op dat moment hadden de jongens van Reneerkens al een 2-0 voorsprong gerealiseerd. Na 20 minuten werd de score geopend door spits Lars Feuler die een door Daimy Nijenhuis verlengde voorzet van Kenneth Leunissen op magistrale wijze afrondde. Nauwelijks zeven minuten later profiteerde Bas Hartog van een misser van de gastendoelman en schoof de bal koelbloedig in het lege doel. Vlak voor rust had Walram de strijd kunnen beslissen, Lars Feuler stuitte echter in kansrijke positie op de uit zijn doel stormende Van Bilsen.
Tijdens de pauze sprak een bestuurslid van RKVB in de bestuurskamer duidelijke woorden. “Wij zullen drie tandjes moeten bijzetten anders worden we hier duidelijk geklopt. Want Walram is een prima ploeg met een zeer gevaarlijke voorhoede en een spits die voor onze voorstopper een plaaggeest is.”
De jongens uit Baexem deden in de tweede helft wat het bestuurslid had gehoopt. Plotseling kregen  de gasten ook kansen en na vijf minuten viel zelfs de aansluitingstreffer door toedoen van Leon Milczarek  die profiteerde van een onoplettendheid in de thuisclubdefensie.
De Valkenburgse equipe was even van slag maar hervond zich snel. RKVB rook echter bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het gevolg was dat er een open strijd ontstond waarbij over en weer diverse gelegenheden waren om de trekker doeltreffend over te halen en dus de score uit te bouwen. Op vaak miraculeuze wijze bleven verdere treffers echter uit  waardoor Walram zondag aan een gelijkspel genoeg heeft om de promotie op ongetwijfeld indrukwekkende wijze te kunnen vieren.
Foto’s Loe Geraards

← Vorig bericht

Samenwoners en alimentatie: een never ending story?

Sacramentsprocessie trok door Sibbe – IJzeren

Volgend bericht →