Winterse taferelen in Valkenburg-C.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Winterse taferelen in Valkenburg-C.

Wij geven u 10 tips om u te wapenen tegen het strenge vriesweer.De sneeuw van afgelopen maandag werd afgelost door een strenge vorst. Vandaag staat het lokale kwik op -11. Is dit de ‘horror-winter’ waar we maanden geleden voor gewaarschuwd werden? ‘Ja!’, zullen sommigen volmondig antwoorden. Immers, er zijn genoeg ongelukken gebeurd waar de gladheid voor te wijten valt. Hele stoepen, opritten en parkeerplaatsen zijn in de loop van de week in een ijsbaan veranderd.
Echte carnavalisten houden er al rekening mee dat het half februari nog altijd koud kan zijn. Extra lagen stof worden aan kostuums toegevoegd en warm houdende dranken worden ingeslagen. Voor hen zal het weer, net zoals vorig jaar, de pret zeker niet drukken. Of het daadwerkelijk tijdens carnaval nog vriest? De voorspellingen liegen er niet om.
Vandaag wordt er geschaatst in het kuurpark. De voorrondes staan gepland van 13 tot 15 uur. Deze zijn, jammer genoeg, niet toegankelijk voor publiek.
Een ding is zeker, aanstaande zaterdag waneer de finales van Redbull Crashed Ice plaatsvinden, wordt het koud. Voor iedereen die van dit grootse evenement wil genieten raden wij aan je goed, maar vooral warm, aan te kleden. IJsplezier is gegarandeerd!

Foto’s Whitney van Schyndel, Tv Valkenburg © 2012

Het K.N.M.I. waarschuwt voor een gevoelstemperatuur van –15 graden of lager. Zeker bij een flinke wind is de gevoelstemperatuur een betere maat voor het effect van koude dan de werkelijke temperatuur. Omdat er bij lage gevoelstemperaturen een reëel risico bestaat op onderkoeling, geeft het RIVM de volgende adviezen:

1. Zorg dat u de laatste weersverwachting kent;
2. Wanneer u naar buiten gaat: bedek de huid, draag voldoende (lagen) kleding;
3. Ga niet de kou in zonder muts, das, handschoenen en goede schoenen;
4. Zorg dat de kleding droog blijft en probeer ook transpireren te voorkomen;
5. Wanneer u buiten bent, blijf in beweging, probeer uit de wind te blijven, zoek beschutting;
6. Stap nooit de auto in zonder jas én leg standaard een slaapzak in de auto;
7. Zorg dat uw auto winterklaar is;
8. Neem warme dranken maar beperk alcoholgebruik;
9. Als u een mobieltje meeneemt, zorg dat hij opgeladen is;
10. Vraag u af, zeker als de koude langer duurt, welke ouderen of zieken in de omgeving uw hulp kunnen gebruiken.

← Vorig bericht

Oudste station Nederland heeft opschrift terug.

Marion Pepels heeft zich gekwalificeerd.

Volgend bericht →