WK Cyclocross was bijna niet doorgegaan

Voorpagina » Toerisme » WK Cyclocross was bijna niet doorgegaan

Het WK Cyclocross dat begin februari in het Kuurpark werd gehouden, was bijna niet doorgegaan. Dat staat te lezen in een raadsinformatiebulletin dat vandaag gepubliceerd werd door de gemeente Valkenburg an de Geul.
Begin januari bleek er een tekort te zijn van een half miljoen door stagnerende kaartverkoop en meerkosten voor te treffen van extra veiligheidsmaatregelen. Daarop wilde het stichtingsbestuur achter het WK het bijltje er bij neerleggen. Dat zou imagoschade aan de provincie Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben toegebracht, aldus het infobulletin. De provincie heeft twee ton extra bijgedragen met de afspraak dat de gemeente en de organisatie eenzelfde bedrag aan het budget zouden toevoegen.
En quote uit het infobulletin: “De optie om op dat moment in de openbaarheid een spoeddebat te organiseren met de gehele gemeenteraad bleek niet mogelijk. Op 8 januari 2018 was door de Stichting Cyclo Cross het probleem op tafel gelegd en op 9 januari diende besluitvorming plaats te vinden, omdat de Stichting het persoonlijk risico niet kon en wilde dragen. Contracten met leveranciers en organisaties, die betrokken waren bij de opbouw, dienden op dat moment ondertekend te worden, anders zou een probleem ontstaan in de planning van de opbouw van het evenement.”
Het college van B&W laat weten dat circa 40 miljoen mensen het evenement op TV hebben gevolgd met een economische impuls voor de toeristische sector die geschat worden op minimaal 4 miljoen euro. Van de toegezegde 2 ton door de gemeente is nog geen € 160.000,- besteed. De afrekening van het WK Cyclocross is nog steeds niet rond.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Jeugdjonkheid mei-paar vereeuwigd

Ga verstandig om met water deze zomerse dagen

Volgend bericht →