Wolfstoren maandag van de politieke agenda gehaald

Voorpagina » Toerisme » Wolfstoren maandag van de politieke agenda gehaald

Het voorstel voor herbouw van de Wolfstoren op de Kasteelruine is maandagavond van de agenda gehaald. Eén uur voor de vergadering heeft het presidium (een commissie van fractievoorzitters en het college van B&W, red) besloten om de commissie E.F.T.R. te laten vervallen. Echter de spreekbeurt van Levien Spits mocht wel doorgang vinden. Het collegevoorstel is daarmee ook maandagavond niet besproken.
Aanleiding
Voor het einde van het afgelopen jaar is nog een bijeenkomst geweest van de initiatiefgroep en het college over het onderwerp herbouw van de Wolfstoren. Daarbij is duidelijk geworden dat “het traject dat gevolgd zou kunnen worden, veel breder is dan aangegeven in de voorliggende raadsnota”, aldus CDA-fractievoorzitter Math.Knubben tijdens de commissievergadering.
Spreekbeurt
De U.N.E.S.C.O. is niet gecharmeerd van de Geulpoort. In een eerdere publicatie van een ingezonden brief van Levien Spits staat het volgende te lezen: “Onlangs werd bekend dat het kitscherig bouwwerk voor de ambtenaar belast met de Unesco Werelderfgoederen in Nederland, de aanleiding vormt om een Unesco-status te torpederen! Deze hoge Haagse ambtenaar zegt aan De Limburger: “Aan zo’n nagebouwde mergelpoort in Valkenburg heeft de Unesco een hekel.”

Tijdens zijn spreekbeurt maandagavond herhaalde Spits bovenstaande. Spits ziet overeenkomsten tussen de voorliggende nota rond de herbouw van de Wolfstoren en de inmiddels gerealiseerde Geulpoort. “Ga uw oor te luister leggen bij specialisten. Laat het niet over aan burgemeesters”, aldus Spits. “Bouw de Wolfstoren niet! Voor Valkenburg is de Wilhelminatoren hét baken.
Vervolg
Op maandag 28 januari zal de initiatiefgroep verdere uitleg geven aan de raadsleden omtrent het project.
 

← Vorig bericht

CMV jeugd volleybaltoernooi in Polfermolen

Overleg over laden/lossen op trottoir Reinaldstraat

Volgend bericht →