Woning gesloten na aantreffen harddrugs.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Woning gesloten na aantreffen harddrugs.

In de dr. Poelsstraat in Broekhem-Noord.U treft een persbericht aan van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Dit wordt in zijn geheel gepubliceerd door Tv Valkenburg. Omtrent de inhoud is Tv Valkenburg niet verantwoordelijk. De redactie
————————————————————————–
De burgemeester van Valkenburg aan de Geul heeft op 3 juni 2013 de woning Dr. Poelsstraat 9 in Broekhem voor een periode van zes maanden gesloten. De sluiting is het gevolg van een overtreding van de Opiumwet. In het pand is door de politie 185,1 gram softdrugs en 0,9 gram harddrugs aangetroffen. Dat is meer dan de toegestane hoeveelheid harddrugs voor eigen gebruik (0,5 gram).
Ook de hoeveelheid softdrugs was meer dan toegestaan voor eigen gebruik (5 gram).
De woning is voor een periode van zes maanden gesloten wegens de hoeveelheid harddrugs. Bij softdrugs is de sluitingsperiode drie maanden. Op basis van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd een woning te sluiten indien daar een handelshoeveelheid soft- en/of harddrugs wordt aangetroffen. Dat is vastgelegd in het zogenaamde Damoclesbeleid.
Het pand is eigendom van de Stichting Wonen Zuid. Wonen Zuid heeft als algemene regel dat in dit soort gevallen wordt overgegaan tot huurontbinding. De huurovereenkomst is inmiddels ontbonden.
——————————————————————————–
Einde persbericht gemeente Valkenburg aan de Geul.

← Vorig bericht

Raad buiten spel gezet door manipulatieve trucs?

Start aanleg tijdelijk winkelcentrum Berkelplein.

Volgend bericht →