Woononderzoek en nieuwe visie in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Toerisme » Woononderzoek en nieuwe visie in Valkenburg aan de Geul

Wethouder Carlo Vankan (Fysiek Domein,AB) start met een woningmarkt onderzoek in de gemeente Valkenburg aan de Geul. “Wij streven ernaar om de huisvesting van onze inwoners verder te optimaliseren. Daarbij willen we rekening houden met de wensen, behoeften en mogelijkheden van de inwoners”, schrijft hij in een bewonersbrief die in de appartementencomplexen Aan de Kei en Diepengaerde is bezorgd.
Goedkope woningen
Voor jongeren is het lastig om aan een betaalbare woning te komen in Valkenburg aan de Geul. Er is in deze gemeente vraag naar goedkope- en starterswoningen. Daarvoor is begin deze week in de gemeenteraad gesproken met woningcorporaties en particuliere projectontwikkelaars over versoepeling van de huidige woningmarkt. Deze zit ‘op slot’. De provincie Limburg is van plan om de strakke regels voor nieuwbouw buiten de stedelijke gebieden te versoepelen. Met dit woononderzoek hoopt Vankan inzicht te krijgen. “Een verhuizing betekent meestal een aantal vervolgverhuizingen in de regio. Dat zou lucht kunnen bieden”.
De gegevens uit het onderzoek worden gebruikt bij het opstellen van de nieuwe woonvisie voor Valkenburg. De uitwerking van deze nieuwe visie zal enige tijd in beslag nemen.

← Vorig bericht

Jaardag voor schutterij St.Martinus Houthem

Fietstocht van Stelvio naar de Cauberg

Volgend bericht →