Word vrijwilliger bij het Steunpunt Mantelzorg van het Rode Kruis ZZL

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Word vrijwilliger bij het Steunpunt Mantelzorg van het Rode Kruis ZZL

Het Steunpunt Mantelzorg, winnaar van de vrijwilligersprijs 2006 van de gemeente Maastricht, is een professionele organisatie op het gebied van mantelzorgondersteuning. Professionals én vrijwilligers zetten zich samen in voor mensen die langdurig voor een ander zorgen. Doordat steeds meer mensen de weg naar het Steunpunt vinden (én zeer tevreden zijn over de praktische ondersteuning door vrijwilligers) neemt de vraag naar onze vrijwilligers in Maastricht en het Heuvelland toe.
Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste en betrokken mensen die graag iets voor een ander doen!
Als vrijwilliger vervangt u de mantelzorger van mensen met een chronische ziekte, een handicap of dementie. Soms hoeft u een zorgbehoevende alleen gezelschap te houden. Anderen vinden het fijn om met u te gaan wandelen, winkelen of vissen of samen naar het theater te gaan. Maar u kunt ook mensen begeleiden bij het bezoeken van een huisarts of ziekenhuis. Verder kan een vrijwilliger van het Steunpunt Mantelzorg er ook voor kiezen om mantelzorgers van mensen in hun laatste levensfase te ondersteunen. Al deze vormen van mantelzorgondersteuning worden zowel door de mantelzorger als door de zorgbehoevende zeer gewaardeerd. De mantelzorger, die vaak vele uren per dag voor zijn naaste zorgt, kan door deze hulp even ‘op adem’ komen.
Wat biedt het Steunpunt Mantelzorg de vrijwilligers?
Het Steunpunt Mantelzorg zorgt voor een professionele begeleiding van de vrijwilligers. Ook bent u van harte welkom tijdens de themabijeenkomsten, ontspanningsactiviteiten en de jaarlijkse vrijwilligersdag. Verder ontvangen de vrijwilligers een onkostenvergoeding. Op 26 maart 2007 start opnieuw een introductiecursus voor vrijwilligers. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact met ons op: tel. 043-3215046 (elke werkdag van 10.00 – 15.00 uur), kijk op www.voormantelzorgers.nl of stuur ons een mailtje: info@voormantelzorgers.nl.

← Vorig bericht

Ingezonden brief (4) over Centrumplannen

jeugdtoernooi in Nuth

Volgend bericht →