Wordt het Openluchttheater geprivatiseerd ?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Wordt het Openluchttheater geprivatiseerd ?

De plannen om de subsidiekraan per 1-1-2008 voor het Openluchttheater dicht te draaien gaan door. Een motie van de oppositiepartijen IBGV-VVD-CDA en PvdA haalde het niet.

Als gevolg van beleidsmaatregelen door het oude college toegepast in 2005, zitten de wethouders Leenders en Dauven met deze kwestie in hun maag. Oud wethouder Huntjens was het met deze stelling van wethouder Leenders duidelijk niet eens. Raadslid Leenders schoot zijn vrouw te hulp en vroeg: “wat heeft het CDA het afgelopen jaar dan gedaan ?” Waarop Huntjens ferm antwoordde ”oplossingen aangedragen”. VVD-er Westerhof schoot onverwacht naar de microfoon naast zijn zetel en riep tegen de pas getrouwde wethouder “mevrouw, denk aan het nageslacht”.

Een uitgelezen kans voor burgemeester Nuijtens om wethouder Leenders duidelijk te maken dat zij “aan het nageslacht moet denken”. Een opmerking die hilariteit veroorzaakte waarbij Fabienne Leenders-Habets even met de mond vol tanden stond.

Huntjens was nog niet klaar met zijn betoog. Hij memoreerde dat “Valkenburgers die zich in het verleden hebben uitgesloofd van het Openluchttheater iets moois te maken, zich nu in hun graf omdraaien”. Het CDA vreest dat, als de collegeplannen doorgaan, het theater verloedert en van onderhoud geen sprake meer is.

Wethouder Leenders hield voet bij stuk. “Het Openluchttheater heeft geen keuze en zal zich moeten aanpassen aan de werking van de markt”, zei ze.

De stemming over de ingediende motie zag een duidelijk beeld (7 voor, 10 tegen).

← Vorig bericht

Verslagen en uitslagen 11 november

Uitslagen en verslagen van 11 november

Volgend bericht →