Workshop "de Drie Beeldjes"

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Workshop "de Drie Beeldjes"

In Galerie Artego in Valkenburg

Valkenburg kent een lange historie en een levendige cultuur. In dit stadje in het heuvelland kunt u menig wandeling maken, overal is dit te zien en te beleven. Zo kunt u aan de oostkant Valkenburg al wandelend binnenkomen langs de Geul, kasteel Sjaloen passerend, tegen het hellingbos. Het is op één van de mooiste plekken die Valkenburg kent waar de Drie Beeldjes staan, een bezinningsplek, waar rust en natuurschoon dicht bij elkaar liggen. Hier is de plek waar KOP de inspiratie vandaan heeft gehaald om een kunstenaar uit te nodigen, die een schilderworkshop gaat geven die gaat over die Drie Beeldjes.

Deze kunstenaar is Esther Levigne, woonachtig in Barcelona, Spanje.

Als u zich aanmeldt voor deze kunstworkshop, gaat u aan het werk met diverse schildertechnieken onder leiding van Esther. Zij komt speciaal voor de workshop over om haar ideeën over kunst en religie op de deelnemer over te brengen.

Ze is geboren in Barcelona (1973), heeft haar vroege jeugd daar doorgebracht en is daarna verhuisd naar Maastricht, waar ze de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht heeft gedaan (1990 – 1995). Haar schilderijen en grafisch werk kenmerken zich met haar oorspronkelijke connectie tot de Spaanse cultuur, religie, geweld, lijden en passie. Zij zal u meenemen in haar belevingswereld, die tijdens de workshop geïnspireerd wordt door een prachtig symbool van Valkenburg: “De Drie Beeldjes”.

Indien u besluit aan deze workshop deel te nemen wordt u op zondag 5 oktober verwacht om 9.30 uur waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee en u aan Esther Levigne voorstellen. Om 10.00 uur wordt daadwerkelijk van start gegaan en doorgewerkt tot aan de lunchpauze van 12.30 tot 13.15 uur.

Na de lunch wordt de draad weer opgepakt en om 16.00 uur wordt de workshop afgesloten. Na afloop is gelegenheid nog een gezamenlijk drankje te gebruiken (op eigen kosten).

Een kleine ervaring met schilderkunst is wel gewenst.

Plaats van handeling

De workshop vindt plaats op zondag 5 oktober 2008 in Galerie ArtegΩ, Walramplein 37 in Valkenburg a/d Geul. Groepsgrootte maximaal 20 deelnemers. Indien er voldoende aanmeldingen zijn voor het samenstellen van twee groepen wordt op zaterdag 4 oktober een extra workshop gegeven.

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn € 42,50 per persoon, inclusief koffie/thee bij aankomst en lunch. Materialen dient u zelf mee te brengen.

Wijze van aanmelden

Aanmelding voor deze workshop geschiedt door schriftelijk aanmelden of via de mail en na ontvangst van uw betaling. U kunt schrijven naar:

KOP – KCR

p/a galerie ArtegΩ,

Walramplein 37

6301 DC Valkenburg a/d Geul

Als u gebruik maakt van mail kunt u de gegevens sturen naar het mailadres: KOP-KCR@live.nl

Geef uw naam, adres, telefoonnummer en event. e-mailadres op.

Wijze van betaling

Betaling geschiedt door overmaken van € 42,50 per persoon op rekeningnummer 13.68.26.490.ten name van Kunst- en Cultuurraad

Onder vermelding van: workshop De Drie Beeldjes KOP.

Na ontvangst van uw inschrijving en uw betaling, ontvangt u van KOP een bevestiging. Tevens ontvangt u nadere informatie over het programma van die dag. Mocht u reeds betaald hebben en het maximum aantal deelnemers is bereikt, dan ontvangt u hiervan bericht en uw betaling wordt direct op uw bank/gironummer teruggestort.

Er is een beperkt aantal plaatsen

Uiterlijk 15 september 2008 dienen wij uw betaling ontvangen te hebben.

Wat is KOP

De werkgroep KOP staat voor Kunst Ontmoetings Plaats en ressorteert onder de Kunst- & Cultuurraad (KCR) Valkenburg.

Het doel van KOP is aan inwoners van Valkenburg aan de Geul en directe omgeving de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten door middel van het deelnemen aan activiteiten die een relatie hebben met kunst. Daartoe organiseert KOP elk jaar een vaste cyclus aan activiteiten: een lezing, een excursie of museumbezoek en een workshop.

Plaats van handeling

De activiteiten van KOP vinden plaats in of vanuit Galerie

ArtegΩ, bij BW hotel Walram, Walramplein 37, Valkenburg aan de Geul.

De koppen van KOP

KOP bestaat uit 6 enthousiaste vrijwilligers die “de Kunst” een warm hart toedragen en dit graag willen delen met anderen.

Ton van Keeken: voorzitter en afgevaardigde van de Kunst- en Cultuurraad.

Claudia Volders: professioneel kunstenaar en altijd op zoek naar vormen om Kunst met een hoofdletter onder de mensen te brengen.

Liny Volders-Willems: grote liefhebber van kunst en tevens ervaren organisator van (kunst)reizen met veel praktische kennis van zaken.

Magda van Dulmen: combineert ongebreidelde fantasie en spiritualiteit met praktische handigheid.

Rich Lemmens: zijn kennis van kunsthistorische zaken en technische handigheid zijn onmisbare toevoegingen voor de groep.

Anita Cordeweners: vindt in “de kunst” een onderwerp dat de moeite loont om tot actie over te gaan en zet anderen graag hiertoe aan.

Correspondentie adres:

Werkgroep KOP – KCR

p/a Galerie ArtegO

Walramplein 37

6301 DC Valkenburg aan de Geul

Email adres:

kop-kcr@live.nl

← Vorig bericht

Brandweerauto is total loss

Veranderingen in Valkenburg-C 1

Volgend bericht →