Workshop Natuurfotografie van Natuurmonumenten

Voorpagina » Nieuws » Workshop Natuurfotografie van Natuurmonumenten

In het Geuldal o.l.v. Jo van Aken

Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 17 maart een workshop waarbij natuurfotografie centraal zal staan. Onder leiding van fotograaf Jo van Aken krijgt u in Recreatieboerderij Tergracht, Plaatweg 6 te Epen eerst uitleg over natuur- en landschapsfotografie. Na de lunch gaat u gezamenlijk op pad in het Geuldal onder leiding van een natuurgids van Natuurmonumenten. Ook brengt u een bezoek aan de Volmolen. Bij terugkomst worden de gemaakte foto’s bekeken en geëvalueerd. De mooiste foto’s verdienen een plek in een tijdelijke expositie in de Volmolen. Het Geuldal wordt ook wel geclassificeerd als een 5 sterren landschap. Letterlijk een parel in het Zuid-Limburgse landschap! Een uitermate geschikte omgeving voor een dergelijk activiteit. Natuurlijk neem je ook je eigen fototoestel mee. Aanvang 10.00 uur en einde om 16.00 uur. Deelname is voor leden van Natuurmonumenten € 20,00 en voor niet leden € 25,00 per persoon inclusief koffie/thee, vlaai en een lunch met een informatiemap.

Wel vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl of telefoonnummer 045 – 5630355. Bezoekerscentrum Brunssummerheide is geopend en telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 12.00 – 17.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Programma

Als je jezelf wilt ontwikkelen, beter wil worden en meer wilt begrijpen over natuur- en landschapsfotografie, dan is het volgen van een workshop een ideaal middel. De workshop van Jo van Aken bestaat uit een theoretische ochtendsessie en een praktische middagsessie. Verschillende facetten worden behandeld, van macrofotografie tot landschapsfotografie. In de ochtendsessie komen zaken aan de orde als: voorbereiding, gebruik en toepassing materiaal, technieken rond belichting en compositie en tenslotte (digitale) nabewerking. Een en ander wordt uitgebreid toegelicht aan de hand van foto’s en voorbeelden. In de middagsessie trek je er op uit en krijg je in het veld tips van de natuurgids die je direct kunt toepassen.

Voor wie is de workshop bedoeld?

Voor amateur (natuur)fotografen die meer willen weten over natuur- en landschapsfotografie of zich daarin willen specialiseren. Of zij die meer willen weten over de techniek van het fotograferen van landschappen en natuur. En zeker ook voor hen die recent overgestapt zijn op digitaal fotograferen en meer willen weten over de toepassingen bij natuurfotografie en landschapsfotografie.

← Vorig bericht

Reconstructie van de rijksweg Berg – Vilt op korte termijn

Vriend- en vriendinnetjes training

Volgend bericht →