World Cup Cyclo-Cross wederom naar Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » World Cup Cyclo-Cross wederom naar Valkenburg.

Op zondag 19 oktober a.s.Stichting Wielrennen Valkenburg aan de Geul heeft wederom de eer gekregen om de Wereldbeker Veldrijden te mogen organiseren. De openingswedstrijd van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2014-2015 zal verreden worden op 19 oktober 2014 op de Cauberg in de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Met de komst van de Wereldbeker Veldrijden op 19 oktober 2014 naar Valkenburg, kan het wielrennen wederom rekenen op een warme thuiskomst. De top van de wielerwereld zal op de bekendste ‘berg’ van Nederland, de Cauberg, weer op dezelfde locatie rijden als tijdens de openingswedstrijd van vorig jaar. Het nieuwe parcours zal een Zwitsers gevoel te weeg brengen waarbij deelnemers schuin op de hellingen rijdend, veel verschillende technieken nodig zullen hebben.
UCI Award voor best georganiseerde Cyclo-Cross seizoen 2013-2014
Tijdens de officiële bekendmaking van de agenda UCI Wereldbeker Veldrijden seizoen 2014-2015, mocht voorzitter Jo Römling namens de organisatie Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion de felbegeerde UCI award voor “Best georganiseerde Cyclo-Cross event seizoen 2013-2014” in ontvangst nemen. Volgens de toelichting van de UCI staat een georganiseerde Cyclo-Cross in Valkenburg altijd gegarandeerd voor een zeer professionele organisatie waarbij zowel op organisatorisch- als sportief vlak niets aan een toeval wordt overgelaten. Voorzitter Jo Römling “We zijn als organisatie verrast met deze felbegeerde award, we gaan hier volgend jaar op de Cauberg zeker een vervolg aan geven”.

Talloze wielerwedstrijden werden hier al verreden en sporthistorie heeft zich er opgestapeld. Een schat aan ervaring ligt klaar in de bekende Geulstad. En dat brede fundament dat in al die jaren is gelegd, kan nu gebruikt worden om het veldrijden verder op te bouwen.
Met de Cauberg Cyclocross heeft de stad de afgelopen edities al kunnen wennen aan de ‘nieuwe’ tak van wielersport. Het succes rondom de organisatie van deze wedstrijd vorig jaar, smaakte naar meer. Met een on-Nederlands uitdagend parcours, maar op hetzelfde fundament van de wielerstad, wil Valkenburg het veldrijden verder op de kaart zetten. Stichting Wielrennen Valkenburg aan de Geul voelt zich dan ook vereerd om een vervolg te mogen geven aan het organiseren van de openingswedstrijd in 2014.
Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Falco 1 sterk uit de startblokken.

Vanmiddag start Huiskamer Vilt.

Volgend bericht →