Wout van Aert wint de ‘corona-editie’ van de Amstel Goldrace

Voorpagina » Nieuws » Wout van Aert wint de ‘corona-editie’ van de Amstel Goldrace

Jumbo Visma-renner Wout van Aert heeft in een supersprint de Amstel Gold Race editie 2021 gewonnen. Het was millimeterwerk aan de finish in Berg en Terblijt. Het duurde echter lang voordat de officiële uitslag bekend werd. De NOS en UCI meldden de overwinning voor de Belg.

AGR 2021 finish

Als tweede eindigde Thomas Pidcock (Ineos) en als derde werd Maximilian Schachman (Bora).

Slopende finale
Met nog 25 km voor de wielen demarreerde Ide Schelling (Bora) op de Geulhemmerberg in Berg. Zijn vlucht duurde tot in de laatste beklimming van de Cauberg. Op die klim spatte het peloton uit elkaar in vele groepen. Halverwege de Cauberg kwam Primoz Roglic (Jumbo) met materiaalpech langs de weg te staan. Hij wisselde van fiets maar raakte achterop. Na de passage van de finish in Berg ontstond een kopgroep van acht renners waaruit Kwiatkowski (Ineos) demarreerde. Hij werd ingelopen in Berg bij de Schone Poel. Richting Maastricht werd een groepje van drie renners gevormd met Wout van Aert (Jumbo), Thomas Pidcock (Ineos) en Maximilian Schachman (Bora). In de straten van Amby had dit trio een voorsprong van 21 seconden op een grotere achtervolgende groep die in stand bleef tot aan de finish.

Publiek hield zich aan de afspraken
Deze editie werd op een gesloten circuit verreden. Het parcours was te vergelijken met het WK-parcours in het verleden. Er mocht nu geen publiek langs de route staan. Op diverse plaatsen waren manshoge hekken met zwarte doeken geplaatst. Alleen bewoners en hun bezoekers die aan het parcours wonen, konden vanuit hun eigen voortuin of balkon de wedstrijd volgen. Slechts een paar keer hebben de verkeersregelaars en beveiligers toeschouwers die toch aan het parcours stonden moeten aanspreken. Tijdens de dameskoers was er een ongeregeldheid te noteren. Iemand had – naar later bleek – op de Rasberg spijkers gestrooid waardoor de banden van enkele motards lek geprikt werden.

← Vorig bericht

Marianne Vos wint de Goldrace voor dames

Amstel Goldrace door twee miljoen kijkers bekeken & foto’s

Volgend bericht →