Z.C. Valkenburg nestelt zich in top C-klasse

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Z.C. Valkenburg nestelt zich in top C-klasse

Na twee van de vier competitiewedstrijden….

in de landelijke zwemcompetitie staat ZC Valkenburg op een comfortabele tweede plaats.

Als het zo doorgaat zal aan het einde van dit seizoen weer een promotiefeestje gevierd kunnen worden. Vorig seizoen promoveerde ZC Valkenburg vanuit de districtscompetitie naar de landelijke C-klasse.

In de competitie van het Lange Afstand Circuit (LAC) bezet ZC Valkenburg in een klassement met 100 verenigingen, na de eerste periode de vierde plaats. Dit jaar zijn er minder Valkenburgse zwemmers die zich voor deze competitie hebben opgegeven, zodat het behalen van de eerste plaats zoals in 2007 en 2008, niet tot de mogelijkheden zal horen.

De eerste wedstrijd van dit seizoen in het zwembad van Sport- en Recreatiecentrum Polfermolen, was de Limburgse Speedo Club Meet voor acht zuidelijke verenigingen. Zondag 23 november werd in Valkenburg en in Venray bepaalt welke vereniging vanuit Limburg afgevaardigd zal worden naar de landelijke Speedo Club Meet op 8 maart 2009. Speedo wedstrijden worden verzwommen door zwemmertjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. ZC Eijsden was in Valkenburg de beste ploeg en wist met 1.712 punten ook de winnaar in Venray voor te blijven.

← Vorig bericht

Verslag van 22 november 2008

Mooi kerkconcert

Volgend bericht →