Z.C. valkenburg succesvol op de NJK zwemmen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Z.C. valkenburg succesvol op de NJK zwemmen

in Eindhoven van 15 tot en met 17 juniMet 11 gouden, 11 zilveren en 1 bronzen medaille waren de zwemmers van ZC Valkenburg zeer succesvol op de Nationale Junioren Kampioenschappen die van 15 tot en met 17 juni gehouden werden in Eindhoven. Zwemmers van 154 verenigingen uit heel Nederland hadden zich gekwalificeerd voor dit evenement. Met het behaalde resultaat kwam ZC Valkenburg op de tweede plaats in het medailleklassement. Bovendien hebben twee zwemmers zich geplaatst voor de Europese Jeugd Olympische Dagen (EYOF = European Youth Olympic Festival) die van 22 tot en met 27 juli in Belgrado gaan plaatsvinden.
De tijd van Arvid Munsters uit Baarlo van 2.09.70 op de 200 meter rugslag was goed voor een nationaal leeftijdsrecord maar ook ruim onder de EYOF-limiet van 2.10.91 voor deze afstand. Chantal Senden uit Stein zwom op de 50 meter vrije slag een tijd van 0.27.21. Deze eindtijd was 0,6 seconde binnen de vereiste EYOF-limiet van 0.27.81. Hiermee levert ZC Valkenburg dus twee van de vier zwemmers die deze zomer in Belgrado de Nederlandse eer hoog moeten houden.
In de afsluitende 4×100 meter wisselslag estafette zwommen Joey de Ruiter (Beek), Kay op den Kamp (Obbicht), Arvid Munsters en Mitch Notten (Brunssum) een nieuw Nationaal Junioren Record. De eindtijd van 4:05.66 was ruim twee seconden sneller dan hun eigen record dat twee maanden geleden gezwommen werd in Amsterdam.
Naast de gouden plak op de 200 meter rugslag was Arvid Munsters goed voor nog 3 gouden (200 én 400 meter wisselslag en de 100 meter rugslag) en 3 zilveren medailles. Chantal Senden behaalde naast de gouden medaille op de 50 meter vrije slag ook nog twee zilveren medailles. Mitch Notten uit Brunssum droeg met 1 gouden (op de 200 meter vlinderslag), 3 zilveren en 1 bronzen medaille eveneens een steentje bij aan de hoge klassering op de medaillespiegel. Verder waren er medailles voor Joey de Ruiter (goud op de 200 meter én op de 100 meter rugslag) voor Kay op den Kamp (goud op de 100 meter schoolslag) en voor Jeroen Feijs (Geleen) (1 zilver). Bijzonder was het feit dat het podium van de 200 meter rugslag helemaal gevuld was met zwemmers van ZC Valkenburg (Arvid Munsters, Jeroen Feijs en Mitch Notten).
Het estafetteteam bestaande uit Yannick Mommers (Geleen), Jeroen Feijs, Joey de Ruiter en Mitch Notten wist beslag te leggen op de eerste plaats op de 4×200 meter vrije slag en op de tweede plaats op de 4×100 meter vrije slag.
De overige zwemmers en zwemsters (Sanne Scheerder, Valkenburg | Dean en Misty Coert, Sittard | Celine Dekker, Sittard | Ruben Klinkers, Sittard | Lester Snackers, Heerlen en Jamie Scheepers, Susteren) hebben ook veelal PR’s gezwommen op hun afstanden, maar zijn daarmee niet op een podiumplaats terecht gekomen.
De delegatie van ZC Valkenburg werd begeleid door Eric Craemers, Linda van den Eynden en Maurice Geurts.

← Vorig bericht

De processie trok weer door Schin op Geul

Het zwarte gat in Walem is nu beter verlicht

Volgend bericht →