Zaalvoetbalclub De Wiegert na 42 jaar opgedoekt

Voorpagina » Toerisme » Zaalvoetbalclub De Wiegert na 42 jaar opgedoekt

Bij de start van het nieuwe seizoen in de zaalvoetbalcompetitie ontbreekt één club uit het Valkenburgse. ZVV De Wiegert heeft na afloop van het vorige seizoen de handdoek gegooid en doet niet meer mee. Officieel heet het dat de ooit zo succesvolle club na 42 jaar niet meer bestaat. In de jaren zeventig en tachtig telde De Wiegert nog vier ploegen in competitieverband. Ook prestatief speelde met name de hoofdmacht zich in de kijker. Bekend waren de uitstekende toernooien rond de jaarwisseling waarin door met name veel Valkenburgse voetballers fel gestreden werd om de hoogste prijzen. 
“Met pijn in het hart hebben we enkele maanden geleden de stekker eruit getrokken,” klinkt het trieste verhaal van voorzitter Harrie Wessels die zelf 32 jaar als voorzitter fungeerde. “We hadden nog een ploeg en een damesteam. Maar de animo om meer mensen voor een kaderfunctie te motiveren, leverde niks op. In je eentje is het niet mogelijk om een club te runnen!”
De brand van de toenmalige sporthal De Wiegert (1997, zie foto) was feitelijk het begin van de teloorgang, blikt Wessels terug. “We moesten uit onze vertrouwde omgeving, kwamen in hallen die niet geschikt waren en de binding van leden binnen de club leed daaronder.” 
Ook met de komst van de Polfermolen, begin deze eeuw, was de ellende nog niet voorbij. Er bleven nog slechts twee ploegen over. Een aantal jaren geleden stapte de vrouwenploeg van Walram nog over naar het zaalvoetbal. “Maar ook die groep heeft er de brui aan gegeven,” meent Wessels. “Restte dus niks anders dan de KNVB nu te melden dat we er mee ophouden! Jammer, want De Wiegert was jarenlang een begrip in de Valkenburgse sportwereld!”
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Geul verontreinigd: geen huisdieren in Geul laten zwemmen

De Lied­jes­kast in de strijd te­gen laag­ge­let­terd­heid

Volgend bericht →