Zangkoor "Eendracht" zingt in Banneux.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Zangkoor "Eendracht" zingt in Banneux.

Tijdens de Nachtmis na de Kerstvoettocht vanuit Valkenburg.Op 24 december beginnen de pelgrims voor de traditionele voettocht naar Banneux de dag met een Eucharistieviering in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara te Valkenburg. Na de reiszegen wordt vertrokken om via de grensovergang De Plank naar Aubel te gaan. Van daaruit wordt de 51 km. lange tocht voortgezet naar Banneux.
Om 21.00 uur begint in de kerk van de Maagd der Armen de plechtige Kerstnachtviering die opgeluisterd zal worden door het gemengd zangkoor "Eendracht" uit Sibbe-IJzeren o.l.v. Jos Beckers. Pelgrims die niet de hele tocht willen lopen kunnen ook onderweg aansluiten.
De uit 1933 bestaande traditie om op de dag voor Kerstmis vanuit Valkenburg te voet naar Banneux te gaan zal ook dit jaar weer voortgezet worden. De pelgrims beginnen de dag op 24 december met een Eucharistieviering in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara te Valkenburg. Na de reiszegen wordt vertrokken om via Sibbe, Margraten en de grensovergang De Plank naar Aubel te gaan. Van daaruit wordt de 51 km. lange tocht voortgezet via Charneux, Battice , Pepinster en Tancrémont naar Banneux.
Om 21.00 uur begint in de kerk van de Maagd der Armen de plechtige Kerstnachtviering die opgeluisterd zal worden door het gemengd zangkoor ”Eendracht” uit Sibbe-IJzeren o.l.v. Jos Beckers.
Na afloop vertrekken voor pelgrims die niet over eigen vervoer terug beschikken bussen naar Eijsden, Maastricht, Valkenburg en Heerlen.
Opgave hiervoor is strikt noodzakelijk voor 22 december bij Roos Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4 te Valkenburg. tel. 043 6015447. Het thema van deze bedevaartstocht is: Wij bidden dat in het jaar van het geloof velen het licht van Christus leren kennen. Pelgrims die niet de hele tocht willen lopen kunnen ook onderweg aansluiten. Vanaf Aubel wordt de route middels borden aangegeven.
Over de route (voor 95% verharde wegen) rijden volgwagens voor eventuele uitvallers en ook het Rode Kruis van Valkenburg is aanwezig voor medische assistentie. Meer informatie kan men vinden op de website: www.kerstvoettochtbanneux.nl
Ook kan men telefonisch informatie inwinnen op het hierboven reeds genoemde adres.

← Vorig bericht

Hotel Parkzicht gesloten na aantreffen hennepplantage.

Overal gratis strooizout tegen gladheid.

Volgend bericht →